Huurprijzen dit jaar niet omhoog

Publicatiedatum: 18-02-2021

De huurprijzen van onze sociale huurwoningen gaan dit jaar niet omhoog door de coronacrisis. Dat heeft de overheid besloten. Huurders van Intermaris ontvangen hierover persoonlijk bericht.

Cees Tip, directeur-bestuurder over dit besluit: “Corona raakt iedereen en veel mensen hebben het nu financieel zwaar. Het is goed om daar rekening mee te houden. Sowieso drukken we onze huurders op het hart om contact met ons op te nemen als ze moeite hebben om de huur te betalen. Dan kunnen we samen kijken naar wat mogelijk is, om te voorkomen dat problemen zich opstapelen.”

Gevolgen huurbevriezing
Dat de huren niet worden verhoogd, heeft consequenties voor de begroting van Intermaris. “Doordat de huren worden bevroren, lopen we inkomsten mis. Dat is geld wat we investeren in onze woningen, nieuwbouw, verduurzaming en het verbeteren van de leefbaarheid. De overheid heeft hiervoor compensatie aan ons toegezegd. Samen met huurdersverenigingen moeten we nu gaan kijken wat dit onder de streep betekent voor onze plannen en ambities.”

Is de huur van uw sociale huurwoning in verhouding tot uw inkomen te hoog? Misschien heeft u dan recht op huurverlaging.
De overheid wil huurders helpen die een hoge huur en een laag inkomen hebben. Voor deze huurders verlaagt Intermaris in 2021 de huur vanaf 1 april. Huurders ontvangen hierover automatisch bericht. Lees er hier meer over.   

 

Deel deze pagina