Geen objecten gevonden

Informatieve kerstmarkt Wherepark

Publicatiedatum: 23-12-2016

PURMEREND - Vrijdag 16 december waren bewoners en omwonenden van Wherepark, Wheermolen West, welkom tijdens een informatieve kerstmarkt. De aannemers voor de bouw van de 38 huurappartementen en 164 eengezinswoningen (huur) zijn inmiddels door Intermaris gekozen. Deze aannemers presenteerden tijdens de kerstmarkt hun plannen. Martin Hoiting, directeur-bestuurder van Intermaris en Hans Krieger, wethouder gemeente Purmerend, verzorgden de feestelijke onthulling van het bouwdoek.

Kerstmarkt
De onthulling van het bouwdoek door Martin Hoiting, directeur-bestuurder Intermaris, en wethouder Hans Krieger was de aftrap van de kerstmarkt. Zij benadrukten nog eens dat het goed is voor de wijk en haar bewoners dat er nu echt iets gaat gebeuren. Tijdens de kerstmarkt presenteerden de aannemers de plannen voor Wherepark. Hoe ziet het appartementengebouw eruit? En de eengezinswoningen? Welke materialen worden gebruikt, hoe ziet een zonnepaneel eruit, en wat worden de plattegronden van de woningen? Zowel bewoners als omwonenden waren uitgenodigd om de plannen te komen bekijken. Zij waren in grote getalen aanwezig om alvast te zien hoe hun wijk straks vorm gaat krijgen.  Pieter Buis, vastgoedontwikkelaar Intermaris: “Begin juli wordt de eerste paal geslagen, de bouw van de eerste fase duurt dan ongeveer een jaar. In 2019 start de sloop en bouw in het Middengebied.”

Project Wherepark
Het project Wherepark is een sloop/nieuwbouw project in de wijk Wheermolen-West te Purmerend. Het plangebied bestaat uit twee delen, de Driehoek en het Middengebied. De Driehoek is een braakliggend stuk grond en op het Middengebied staan momenteel 150 te slopen eengezinswoningen. Het project start in 2017 met de bouw van een appartementencomplex (38 huurappartementen) en 65 eengezinswoningen in de, braakliggende, Driehoek. Als deze bouw klaar is, verhuizen de huidige bewoners naar een nieuwe eengezinswoning of tijdelijke woning. Daarna volgt de sloop en nieuwbouw van de 99 eengezinswoningen in het Middengebied. Vooralsnog is de planning dat het gehele project rond 2020 is afgerond.

Deel deze pagina