Geen objecten gevonden

Inschrijving aanleunwoning via Woonmatch

Publicatiedatum: 19-04-2022

De toewijzing van 75+(aanleun)woningen verandert per 1 mei 2022. Vanaf dit moment start de gemeente met een proef door -een deel van deze- woningen van Intermaris en Wooncompagnie aan te bieden via Woonmatch.

Inwoners die 75 jaar of ouder zijn kunnen zich inschrijven voor een aanleunwoning. De gemeente kan hierop een uitzondering maken als de huidige woning niet geschikt is en de bewoner een langdurige zorgindicatie mét verblijf heeft; een zogenaamd zorgzwaartepakket (ZZP) of een indicatie via Ziektekostenverzekeringswet.

Toewijzen via Woonmatch
Vanaf 1 mei start de gemeente met het aanbieden van 75+(aanleun)woningen van Intermaris en Wooncompagnie via het woningaanbodsysteem Woonmatch. Als dit goed verloopt gaat de gemeente verder met de aanleunwoningen van andere corporaties. Door de 75+(aanleun)woningen via Woonmatch toe te wijzen staan deze woningen minder lang leeg en is het voor iedereen duidelijker wie, wanneer aan de beurt is voor een 75+(aanleun)woning. U kiest zelf wanneer u reageert op een 75+woning.

Inschrijven en reageren
Om een 75+(aanleun)woning te krijgen, kunnen inwoners zich inschrijven bij Woonmatch. Dit is gratis. Op Woonmatch staan de 75+(aanleun)woningen die vrijkomen. Inwoners kunnen zelf actief zoeken en reageren.

Overgangsfase
Het is de bedoeling dat uiteindelijk alle 75+(aanleun)woningen, na de proefperiode, via Woonmatch worden toegewezen en niet meer via de gemeente.

Inschrijfduur gemeente meenemen naar Woonmatch
Staat u al lange tijd ingeschreven voor een aanleunwoning bij de gemeente dan kunt u deze inschrijfduur “meenemen” naar Woonmatch. Dit kunt u niet zelf doen, u kunt de gemeente bellen om dit voor u te regelen.

Telefonisch spreekuur
Voor vragen, hulp bij inschrijving of meer informatie, kunnen inwoners contact opnemen met team Wonen via (0299) 452 555 (op maandag tot en met donderdag van 9.00 tot 15.00 uur en op vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur). 

Kijk op www.purmerend.nl/75pluswoning voor meer informatie.

Deel deze pagina