Geen objecten gevonden

Intermaris bouwt 8 woningen aan Zomervaart in Hoorn

Publicatiedatum: 10-07-2018

Woningcorporatie Intermaris start eind 2018 met de bouw van acht huurwoningen aan de Zomervaart in Hoorn. De nieuwbouw sluit aan op het woonwagencentrum Bobeldijkerweg, dat al bestaat uit een variatie van woningen en woonwagens. Intermaris en gemeente Hoorn voorzien hiermee in de vraag van de toekomstige bewoners naar woonruimte op deze locatie.

Tevreden
Begin 2020 kunnen de nieuwe bewoners de woningen betrekken. Aannemingsbedrijf Wit Wognum B.V. uit Wognum gaat de woningen bouwen. Aan de start van de bouw is een periode van overleg en voorbereiding vooraf gegaan van Intermaris en de gemeente Hoorn. Beide partijen zijn heel tevreden over het eindresultaat. Bestuurder Cees Tip van Intermaris: “De geïnteresseerden op de wachtlijst hebben lang moeten wachten, maar we gaan nu echt starten met de bouw van toekomstbestendige woningen”.

Overname woonwagens
Omwille van de brandveiligheid op het woonwagencentrum heeft de gemeente Hoorn één huurwoonwagen vervangen en twee nieuwe huurwoonwagens op de Zomervaart geplaatst.  Ook vervangt de gemeente een tweede huurwoonwagen op de Bobeldijkerweg. Intermaris neemt deze nieuwe huurwoonwagens over van de gemeente Hoorn. Met de bouw van de acht woningen ronden de gemeente Hoorn en Intermaris het project om de brandveiligheid en leefbaarheid op het woonwagencentrum te verbeteren af.

Deel deze pagina