Geen objecten gevonden

Intermaris bouwt minimaal 565 extra woningen komende tien jaar in Hoorn

Publicatiedatum: 12-12-2019

 

 

De komende tien jaar bouwt Intermaris in Hoorn minimaal 435 sociale huurwoningen en circa 130 huurwoningen met een middelhoge huur in Hoorn. In 2020 worden ook 540 huurwoningen verduurzaamd en maatregelen genomen om de leefbaarheid voor huurders te verbeteren. Dit maakt onderdeel uit van de prestatieafspraken tussen Intermaris, de gemeente Hoorn en VH De Boog. De gemeenteraad stelde deze op dinsdag 10 december vast.

Hoorn heeft dringend extra huurwoningen nodig. Door sloop daalde de voorraad huurwoningen de afgelopen jaren tijdelijk. De woningen waren verouderd en pasten niet meer bij de toenemende vraag naar kleinere woningen voor één- of tweepersoons huishoudens. De woningen maakten daarom plaats voor de bouw van meer kleinere nieuwe huurwoningen op dezelfde plek. In 2020 en 2021 komen er in totaal 267 huurwoningen bij, waardoor er netto 102 huurwoningen meer bijkomen in Hoorn.

Verkoop om investeringen mogelijk te maken

De gemeenteraad besloot om het aantal huurwoningen dat jaarlijks verkocht mag worden te verhogen van 20 naar 40. Hierdoor krijgen zittende huurders de kans om een betaalbare woning te kopen. Daarbij kan Intermaris met het geld van de verkoop nieuwe en meer passende woningen bouwen. Intermaris heeft in Hoorn veel gezinswoningen, terwijl er, onder meer door de toenemende vergrijzing een groeiende vraag is naar kleinere woningen voor één- of tweepersoons huishoudens.

Duurzaamheid

Intermaris heeft ook met de gemeente Hoorn afgesproken dat wij doorgaan met de duurzame renovatie van de huurwoningen in Hoorn. In 2020 hebben de huurwoningen gemiddeld energielabel B en in 2030 gemiddeld label A. Om dit doel te bereiken renoveert Intermaris volgend jaar ruim 500 bestaande woningen. De woningen krijgen onder meer betere isolatie en zuiniger installaties. Naast de bouw van nieuwe huurwoningen en het verduurzamen van de bestaande huurwoningen neemt Intermaris ook maatregelen om de leefbaarheid te verbeteren door in te zetten op schoon, heel en veilige buurten.

 

Deel deze pagina