Geen objecten gevonden

Intermaris geeft startsein voor bouw 19 sociale huurappartementen en 38 zorgappartementen in Purmerend

Publicatiedatum: 23-12-2020

Met de ondertekening van de contracten heeft woningcorporatie Intermaris afgelopen week het startsein gegeven voor de bouw van 19 sociale huurappartementen en 38 zorgappartementen in Purmerend. Het pand met de 19 appartementen staat aan de Graeffweg. De bouw start begin 2021. De zorgwoningen bevinden zich aan de Purmerweg. Hier starten de werkzaamheden in het voorjaar van 2021.

Nieuwe appartementen

Het complex aan de Graeffweg wordt gebouwd op de voormalige locatie van basisschool De Boemerang. Het gaat om 15 tweekamerappartementen en 4 driekamerappartementen met een oppervlakte van 55 tot 69m2. Het gebouw wordt voorzien van een lift, waarmee het geschikt is voor zowel starters als senioren. Op dezelfde plek wordt in een apart gebouw Medisch Centrum De Graeff ontwikkeld, met huisartsen, een apotheek en paramedische zorg. De oplevering van de appartementen staat gepland voor begin 2022.

Kleinere woningen

Intermaris is blij dat de start van de bouw aanstaande is. Han Leurink, directeur Wonen & Vastgoed van Intermaris: ‘De woningnood is groot en er is veel vraag naar dit type woningen. Compact, niet te ver van het centrum en met voorzieningen in de buurt. De vergrijzing zorgt voor een toename van kleinere huishoudens. Ouderen wonen vaak in een woning die hen niet meer past, doordat er simpelweg te weinig betaalbare huurappartementen zijn. Ook starters kunnen maar moeilijk een huis vinden. Wij willen ook deze groepen goede, betaalbare woningen aanbieden.’

Wooncomplex Odion

Naast het complex aan de Graeffweg wordt ook gestart met de bouw van 38 zorgappartementen aan de Purmerweg. Deze woningen zijn samen met zorgorganisatie Odion ontwikkeld. De woningen zijn dan ook bedoeld voor haar cliënten, maar kunnen in de toekomst ook via de reguliere verhuur worden aangeboden. Aannemingsbedrijf Wit Wognum zal de woningen gaan bouwen.

Het complex is een voorbeeld van een slim woonzorgconcept, waarbij woningen worden ontwikkeld die geschikt zijn voor mensen met én zonder specifieke zorgvraag. Intermaris ontwikkelt regelmatig woningen voor zorgpartijen en geeft daarmee vorm aan haar maatschappelijke taak om passende woningen te realiseren voor alle doelgroepen.

Bovenstaande artist impressions:
1/2: Sociale huurappartementen Graeffweg
2/2: Zorgappartementen Purmerweg

Meer weten over deze projecten? Lees verder:
 

Sociale huurappartementen Graeffweg >>
Zorgappartementen Purmerweg >>

Deel deze pagina