Geen objecten gevonden

Intermaris maakt gebruik van kennis en ervaring van de markt

Publicatiedatum: 05-12-2017

‘Vandaag is een goede dag voor Intermaris’, zegt bestuurder Cees Tip van Intermaris. ‘We gaan samenwerken met de Energiewacht Groep, voor het totale onderhoud van centrale verwarming, warmte-terugwinunits en mechanische ventilatie. Dit betekent een heel nieuwe manier van samenwerking.'

'We maken gebruik van de kennis, ervaring en innovatie van de markt. Wij schrijven dus niet meer voor welke apparaten of materialen gebruikt moeten worden of hoe vaak onderhoud uitgevoerd wordt. Wel stellen we kaders voor de klanttevredenheid. En de installaties moeten uiteraard wel blijven functioneren conform wet- en regelgeving’, aldus Cees Tip.

Voordelen voor huurders
Huurders zullen direct gemak ervaren van de samenwerking tussen Intermaris en Energiewacht Groep. Zij krijgen nu één aanspreekpunt voor het onderhoud van zowel de verwarmingsinstallaties als de mechanische ventilaties. Afspraken kan de huurder gemakkelijk zelf digitaal regelen. Na ieder bezoek van een monteur krijgt een huurder een uitnodiging om feedback te geven. Daarmee blijft de klanttevredenheid goed gemonitord. Het gaat gelden voor 15.183 woningen, 91 % van de woningen van Intermaris. In totaal bezit Intermaris 16.687 woningen. Alle betrokken huurders zijn inmiddels van de wijziging op de hoogte.

All-in-contract zorgt voor gemak
Het gaat om een all-in-contract; dit houdt in dat alle zaken via Energiewacht Groep verlopen. Bijvoorbeeld onderhoud, storingen, vervangingen en periodiek onderhoud. Dit geldt voor alle individuele centrale verwarming, stadsverwarming,  warmte terugwin- en mechanische ventilatie toestellen. Het is een ingrijpende wijziging die Intermaris flink zal ontzorgen, omdat de corporatie geen tussenpersoon meer is. Dit past in de lijn van de ‘regiecorporatie’, om het de huurders zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Huurder centraal
Intermaris stelt in haar missie de huurder centraal en omringt zich graag met partijen die hier een efficiënte en zakelijke bijdrage aan kunnen leveren. Dit betekent onder meer samenwerken “met hart voor klanten”. Om het vastgoed van Intermaris en daarmee ‘het thuis’ van de bewoner de komende jaren toekomstbestendig en in goede conditie te houden, heeft Intermaris eerder dit jaar een selectieprocedure in gang gezet. Uit een selectie van zes aannemers, is uiteindelijk  Energiewacht Groep geselecteerd als partner.

Monitoren op afstand
Door deze manier van werken kan Energiewacht Groep vernieuwingen door voeren zoals monitoren op afstand. Hiermee kunnen ze storingen voorkomen, wat vooral in het belang van onze huurders is. Intermaris vindt het belangrijk innovaties als deze te stimuleren. Cees Tip: ‘Deze benadering betekent een directe kostenbesparing als het gaat om organisatie- en onderhoudskosten. Met als uiteindelijk doel: betaalbaar wonen voor onze huurders.’

Deel deze pagina