Geen objecten gevonden

Intermaris mag bouwen in Purmerend

Publicatiedatum: 12-12-2016

PURMEREND - Intermaris mag in Purmerend toch blijven investeren in nieuwbouw. Volgens de nieuwe Woningwet mocht de corporatie alleen uitbreiden in de kernregio Noord-Holland-Noord, maar na een ontheffingsaanvraag mogen zowel Intermaris als Wooncompagnie toch weer bouwen in Purmerend.


Naar aanleiding van de nieuwe Woningwet is Nederland ingedeeld in verschillende woningmarktregio’s. Alle woningcorporaties hebben een eigen kernwerkgebied, waarin ze mogen investeren in nieuwbouw. Wethouder Hans Krieger van de gemeente Purmerend is blij met de ontheffing, aangezien er veel Purmerenders op zoek zijn naar een huurhuis. Dankzij de ontheffing is gemeente Purmerend veel minder afhankelijk van de woningcorporaties uit Amsterdam. En dat is goed nieuws.

Intermaris en Wooncompagnie kregen als kernregio Noord-Holland-Noord toegewezen. Dit betekende dat ze in Purmerend het woningbezit alleen mochten beheren en herstructureren. De ontheffing zorgt ervoor dat dit is teruggedraaid en dat er weer gebouwd mag worden en bestaande plannen gewoon doorgang kunnen vinden. Wooncompagnie en Intermaris zijn de eerste corporaties in Nederland die ontheffing hebben aangevraagd tegen dit investeringsverbod. De ontheffing geldt voor Wooncompagnie ook voor Waterland.

Deel deze pagina