Geen objecten gevonden

Intermaris ondersteunt huurders bij langer zelfstandig thuis wonen

Publicatiedatum: 10-03-2020

 

Woningcorporatie Intermaris continueert de samenwerking met WonenPlus West-Friesland, een netwerk van vrijwilligers dat mensen ondersteunt bij praktische klussen in en om het huis.  Dinsdag tekenden beide partijen een nieuwe overeenkomst, waardoor huurders van Intermaris van 65 jaar en ouder, of huurders met een beperking of chronische ziekte een beroep kunnen blijven doen op de vrijwilligers van WonenPlus. Hiermee wil Intermaris haar huurders in staat stellen zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen.

Prettig wonen

Vanwege leeftijd of door gezondheidsproblemen krijgt een steeds grotere groep huurders moeite met kleine klussen in en om het huis. Hoewel deze klussen volgens de huurovereenkomst met Intermaris de verantwoordelijkheid van de huurder zijn, wil Intermaris senioren en huurders met een beperking of chronische ziekte tegemoet komen. De corporatie draagt bij aan de abonnementskosten van WonenPlus waardoor de dienst goedkoper is voor huurders. De vrijwilligers van WonenPlus komen dan de kleine werkzaamheden verrichten. Op deze manier hoeft een hoge leeftijd of gezondheidsproblemen het prettig zelfstandig wonen niet meteen in de weg te staan.

Voordelig

In Hoorn opereert WonenPlus onder de vlag van MEE & de Wering. WonenPlus is er voor de praktische werkzaamheden aan de woning, maar ook voor bijvoorbeeld hulp bij het doen van boodschappen of voor het volgen van een scootmobieltraining. WonenPlus is een zeer voordelige oplossing; een abonnement kost huurders van Intermaris 7,50 euro per kalenderjaar. Normaliter is dit 15,05 euro. Sommige klussen voeren de vrijwilligers gratis uit, andere verrichten zij tegen een kleine vergoeding. Een abonnement op WonenPlus is aan te vragen via het servicepunt op telefoonnummer 088 – 00 75 170 of stuur een e-mail naar wonenplus-hoorn@meewering.nl.

 

Deel deze pagina