Geen objecten gevonden

Intermaris reikt waardebonnen uit aan prijswinnaars woonbelevingsonderzoek

Publicatiedatum: 20-04-2017

HOORN- Intermaris reikte afgelopen week waardebonnen van supermarkt Deen van € 20,- uit aan de prijswinnaars van het woonbelevingsonderzoek Hoorn-Noord. Zij vindt de mening van haar huurders belangrijk en voerde zij een woonbelevingsonderzoek uit in diverse wooncomplexen in Hoorn-Noord. Met de vragenlijst wil Intermaris de wensen van de bewoners in kaart brengen. Om zoveel mogelijk vragenlijsten retour te krijgen, verlootte zij 10 waardebonnen onder de invullers.

Verouderde woningen In Hoorn-Noord is een aantal woningen verouderd. Intermaris wil weten wat er nodig is zodat de woningen ook in de toekomst geschikt zijn om in te wonen. De woningen in de Sint Jozefstraat, Westfriese Hof, Sapmastraat, Vijandtstraat, Clement Maertenszstraat, Liornestraat, Commandeur Ravenstraat/Truydemanhof en de daarbij gelegen garages zijn onderzocht. Allereerst liet Intermaris de bouwtechnische kwaliteit van de woningen in kaart brengen. Hiervoor werd bij een aantal adressen aangebeld en de woning in drie kwartier geïnspecteerd. In dezelfde periode wilde Intermaris graag de mening van de huurders horen over hoe zij de woning en de directe omgeving beleven. Voor het woonbelevingsonderzoek zijn vragenlijsten rondgestuurd, per mail, per mobiele telefoon en op papier.

Terugkoppeling
Op basis van de mening van de bewoners en de uitkomsten van het technisch onderzoek worden plannen voor de toekomst van de woningen en de wijk gemaakt. Halverwege 2017 verwacht Intermaris de eerste terugkoppeling te kunnen geven van de opgehaalde informatie met de diverse flat- en bewonerscommissies en huurdersvereniging De Boog. Vlak daarna gaat zij in gesprek met alle bewoners uit de complexen die daar interesse in hebben.

Deel deze pagina