Geen objecten gevonden

Intermaris verrast senioren met draaiorgelmuziek

Publicatiedatum: 01-05-2020

 

Luidkeels meezingen, zwieren en zwaaien vanaf de balkons. Op afstand samen een thuisfeestje vieren. Het gebeurde afgelopen week in Hoorn en Purmerend, waar de bewoners van alle 33 seniorencomplexen van Intermaris werden opgevrolijkt door een bezoek van een draaiorgelman. “Een muzikaal hart onder de riem in deze moeilijke tijd.”

Wat kan onze ouderen in deze tijd nu beter opfleuren dan lekkere meezingers uit een draaiorgel, dacht Jacqueline Ton, bewonersbegeleidster van Intermaris. “Als risicogroep van het coronavirus komen zij niet of nauwelijks buiten en krijgen amper bezoek. Dat valt velen erg zwaar”, weet zij.

Toerschema

Daarom nam Jacqueline het initiatief om bij alle seniorencomplexen een orgelman te laten spelen. Intermaris gaf direct groen licht. Ze regelde een orgeldraaier, stippelde een toerschema uit en maakte voor elk complex een poster. “Mijn collega’s van Leefbaarheid hebben deze daar opgehangen zodat de bewoners wel waren voorbereid”

“Welkome verrassing”

Alles verliep volgens plan: in vijf dagen tijd bezocht de orgeldraaier de 15 seniorencomplexen in Purmerend en de 18 in Hoorn. Zelfs het weer werkte maximaal mee. Mijnheer Van Wees, flatbewoner aan de Oostervenne in Purmerend, waardeerde de geste van Intermaris zeer: “Een grote verrassing! En een welkome ontspanning, waardoor we de coronacrisis even helemaal konden vergeten.”

Daverend applaus

En dat was te zien. Op balkons en galerijen gingen de handen de lucht in en zongen bewoners hartstochtelijk mee. Ook werden verzoeknummers luidkeels over de balkonbalustrades aangevraagd. Na een klein halfuur zat het feest erop, waarna de orgeldraaier steevast een warm applaus van de bewoners ten deel viel. Een daverend succes!

 

 

Deel deze pagina