Geen objecten gevonden

Kandidaat-huurders ‘Blok 14’ ontmoeten elkaar live in het Holenkwartier

Publicatiedatum: 16-07-2021

Tijdens 4 sessies hebben de kandidaat-huurders van Blok 14 elkaar voor de eerste keer live ontmoet. In het nieuw te bouwen wooncomplex Blok 14 in het Holenkwartier in Hoorn staan de toekomstige huurders aan het roer. Zij beslissen mee over de indeling van het gebouw, over de woningen en over de inrichting van de gemeenschappelijke tuin. Tot nu toe gebeurde dat tijdens digitale bijeenkomsten.

Zo’n 100 kandidaat-huurders hebben elkaar in 4 groepen ontmoet
Ze konden onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar kennismaken. En ze speelden samen een pubquiz met vragen over de oorspronkelijke bestemming van de bouwplaats en over de plaats Hoorn en zijn geschiedenis. De winnaars gingen er vandoor met echte Hoornse broeder.

Project ‘Blok 14’ 1,5 jaar geleden gestart
Tijdens verschillende digitale bijeenkomsten zijn de toekomstige huurders samen aan de slag zijn gegaan met het gebouw, de appartementen, de buitenruimte en het vormen van een community. De toekomstige bewoners gaan samen een woongemeenschap vormen. En ook hierover mogen zij meebeslissen in welke vorm ze dat willen. Na de zomer start Intermaris samen met de deelnemers met workshops over de inrichting van de gemeenschappelijke (buiten)ruimtes.

“Inspirerend maar spannend project”
Directeur Wonen en Vastgoed, Han Leurink, is trots op dit project. Het is voor Intermaris de eerste keer dat potentiële huurders vanaf het prille begin mogen meedenken over zowel het gebouw en de appartementen als de inrichting en het gebruik van de gemeenschappelijke (buiten)ruimtes. “En dat is inspirerend, maar ook spannend. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat.’’

Wonen, werken en ontspannen in Holenkwartier
In het Holenkwartier in Hoorn bouwt Intermaris 80 nieuwe sociale huurappartementen. Daarvan komen er 60 in ‘Blok 14’. De 80 sociale huurappartementen zijn onderdeel van het vernieuwende plan van het Holenkwartier. In de wijk worden in totaal 400 woningen gebouwd. Enkele oude fabriekshallen blijven bestaan en krijgen een nieuwe functie. Dit zorgt voor een industriële sfeer. In de wijk komen allerlei mogelijkheden voor wonen, werken en ontspannen. Zo komen er werkplekken, bedrijfsruimtes en ateliers. Ook is er ruimte voor horeca en winkels. In de wijk komt veel ruimte voor groen. Het Holenkwartier ligt op fietsafstand van het centrum en het Markermeer.

 

Deel deze pagina