Geen objecten gevonden

Kom tijdens de Nationale E-Healthweek naar het Belevingscentrum

Publicatiedatum: 13-01-2017

Op donderdag 26 januari is er een speciale beeldzorgdemonstratie in het Belevingscentrum Lekker Blijven wonen in Hoorn. Omring legt er uit hoe zorg via een tablet werkt. Ook kunt u die dag de hololens uitproberen. Dit is een nieuwe techniek waarmee u met een bril levensechte beelden in uw omgeving projecteert. Deze bril wordt al gebruikt om bijvoorbeeld oudere mensen te trainen in het voorkomen van vallen.

E-health is een verzamelnaam voor allerlei technologische toepassingen in de zorg. Denk aan een horloge met alarmfunctie, een GPS-systeem dat waarschuwt als iemand te ver van huis raakt, of een tablet waarmee u digitaal contact kunt leggen met een dokter of verpleegkundige. Maar ook sensoren, die ervoor zorgen dat automatisch het licht aangaat als u 's nachts naar het toilet moet en een elektronische stappenteller op uw telefoon vallen onder e-health. Het Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen in Hoorn is dé plek om u hierover te laten informeren en verschillende middelen uit te proberen.

Nationale E-Healthweek
Om mensen te laten kennismaken met alle mogelijkheden heeft het ministerie van VWS de week van 21 tot en met 27 januari uitgeroepen tot nationale week van de e-health. Op allerlei plekken in het land zijn er demonstraties, presentaties en open dagen. Zo ook in deze regio.

Demonstraties beeldzorg en hololens
Op donderdag 26 januari is er een speciale beeldzorgdemonstratie in het Belevingscentrum in Hoorn, georganiseerd door Omring in samenwerking met het Belevingscentrum. U kunt dan zelf ervaren hoe beeldzorg werkt. En bent u in voor iets heel nieuws? Probeer dan ook de hololens:  een speciale bril die levensechte beelden in uw omgeving projecteert. Met de hololens kunt u bijvoorbeeld virtueel door een andere stad wandelen, of een anatomieles volgen in 3D. Omring en gezondheidscentrum Kersenboogerd gebruiken de bril al om ouderen te trainen zodat ze niet vallen. De techniek is zo nieuw, dat er in heel Nederland maar enkele hololenzen zijn. Eén ervan komt speciaal voor de e-healthweek naar Hoorn. Tijdens de speciale demonstratie in het belevingscentrum kunt u hem zelf uitproberen. Bekijk ook dit filmpje van Omring en het Gezondheidscentrum Kersenboogerd over hun proef met de hololens.

Aanmelden niet nodig
Aanmelden voor de demonstraties is niet nodig. U kunt gewoon langskomen in het Belevingscentrum Lekker Blijven Wonen, Kleinde Noord 57, in Hoorn. Het Belevingscentrum is van donderdag tot en met zaterdag geopend van 11-17 uur. Op donderdag 26 januari zijn de live demonstraties van beeldzorg en de hololens tussen 13-16 uur. Meer informatie over het Belevingscentrum vindt u op www.lekkerblijvenwonen.nl.

Deel deze pagina