Kunstwerk internationaal artiest siert Westfriese Hof

Publicatiedatum: 18-05-2021

Kunstwerk internationaal artiest siert Westfriese Hof

Op de eerste flat schildert Collin van der Sluijs de oeverzwaluw naar rechts, de toekomst in, kijkend.

Op maandag 17 mei 2021 startte kunstenaar Collin van der Sluijs met zijn vierluik op de flats van het Westfriese Hof in Hoorn. In het kunstwerk zijn de vier seizoenen zichtbaar in kleur en in de levensloop van de flora en fauna. Hierbij is een specifieke verwijzing naar het Markermeer. “Een mooie verfraaiing van de toegangsweg naar het centrum van Hoorn. We vinden het belangrijk dat bewoners trots op hun leefomgeving kunnen zijn. We hopen zo mee te werken aan een aantrekkelijk wijk om in te wonen”, aldus Han Leurink, directeur Wonen en Vastgoed. Het kunstwerk omvat bijna de gehele gevel van de dertien meterhoge gebouwen. Het duurt dan ook circa vier weken voor het kunstwerk gereed is.

Beeldverhaal in vierluik vastgelegd
De kunstwerken op de vier flats naast elkaar vertellen samen een beeldverhaal. Op de eerste flat schildert Collin van der Sluijs de oeverzwaluw naar rechts, de toekomst in, kijkend. Daarnaast is een oever te zien als een verwijzing naar de aanlegplaats voor de scheepvaart in Hoorn. “Op de tweede flat komt een houten vat met planten die daaruit groeien. Dit staat symbool voor de groei van de handel in Hoorn. De knoppen van deze planten staan op de vierde flat in volle bloei straks afgebeeld. Verder verklap ik nog niets over de andere twee gevels”, aldus de 41-jarige kunstenaar. De internationale artiest heeft onder andere zijn voetsporen achter gelaten in Berlijn en Chicago.

Intermaris zet zich in voor leefbare wijken
Het meewerken aan een aantrekkelijke wijk staat prominent op de agenda van de woningcorporatie. Intermaris voelt zich niet alleen verantwoordelijk voor de woningen, maar ook voor de omgeving waar de woningen staan. Dit doet zij samen met haar bewoners en/of partners. Dit maal werkt zij samen met SW Vastgoedverbetering om dit kunstwerk te realiseren. Ook bewoners kunnen met ideeën om hun wijk te verbeteren bij Intermaris terecht.

Kunstwerk slotstuk van schilderbeurt
Het kunstwerk is onderdeel van een algehele schilderbeurt van het Westfriese Hof. Eerder zijn de buitenkant en de trapopgangen van het woongebouw geschilderd. Karel Loos, projectleider van SW Vastgoedverbetering: “Na uitvoering van het onderhoud in 2020 en 2021 is dit het slotstuk van dit project met Intermaris. Wij staan voor een positieve impact op vastgoed, mensen en maatschappij. De realisatie van het kunstwerk sluit hiermee direct aan op onze filosofie”.

 

 

Deel deze pagina