Geen objecten gevonden

Louter winnaars bij spontane openluchtbingo in Purmerend

Publicatiedatum: 16-04-2020

Het coronavirus leidt ook tot originele initiatieven. Dat hebben ze geweten in én om de Anne Franklaan in Purmerend. Voor alle flatbewoners vond hier afgelopen zaterdag een heuse openluchtbingo plaats. Via flinke speakers bereikte de spelleider de vrolijke deelnemers op hun balkon, tot elf verdiepingen hoog. Aanstichter van dit collectieve vermaak was medebewoonster Linda Wit. “Juist in deze tijd is saamhorigheid belangrijk. En volgens mij kan iedereen wel wat afleiding gebruiken!”

Als opwarmertje klonken een paar lekkere meezingers tussen de flatgebouwen door. Bewoners pakten er een drankje bij en gingen er eens goed voor zitten op hun balkon. “Hallo beste mensen bovenin, kan ik jullie wel horen als je bingo roept?”, vroeg de spelleider. Hij kreeg duidelijke brullen terug. Overal lachende mensen, van jong tot oud. Het spel kon beginnen. De getallen schalden door de lucht, gevolgd door muzikale intermezzo’s en de onvermijdelijke ‘Bingo!’s.

“Hup, gewoon doen!”

De openluchtbingo was een groot succes. Vooraf had initiatiefneemster Linda Wit echter twijfels, geeft ze toe. “Maar ik dacht hup, gewoon doen, we zien het wel.” Ze regelde geluidsapparatuur, appte zanger en medeflatbewoner Dennis Peperkamp en deelde haar plannen met de wijkconsulent van Intermaris. “Intermaris vergoedde de prijzen en de bingokaarten. De kosten bedroegen een paar tientjes, maar het gaat om het idee.”

Enthousiaste reacties

Ter promotie hing Linda flyers op in de flat. In alle 136 brievenbussen stopte ze drie bingokaarten. Met resultaat. “Meer dan de helft van de balkons was bevolkt! Kennelijk is er behoefte aan iets gezelligs met elkaar.” Dat bleek ook uit alle enthousiaste reacties. Flatbewoners boden zelfs prijzen aan voor de volgende keer. “Wie weet,” lacht Linda, “het is eenvoudig te organiseren. En misschien levert het nog meer op dan een uur plezier. Ik bedoel: beter een goede buur…”

 

 

Deel deze pagina