Medio 2020 oplevering eerste nieuwe woningen Siriusstraat

Publicatiedatum: 03-06-2019

De bouw van de woningen aan de Siriusstraat vordert gestaag. De eerste paal ging vorige maand de grond in en nu zijn de begane grondvloeren al aan de beurt. Woensdag 29 mei werd de begane grondvloer gelegd door directeur Cees Tip van Intermaris en wethouder Marion van der Ven. Woningcorporatie Intermaris bouwt 267 huurwoningen in de Siriusstraat in Hoorn. Het gaat om toekomstbestendige twee-, drie- en vierkamerwoningen, die ook nog eens gasloos zijn. Het zijn de eerste gasloze huurwoningen, die Intermaris bouwt in Hoorn.

Oplevering in 2020

De eerste woningen worden medio 2020 opgeleverd en zijn bij uitstek geschikt voor kleinere huishoudens. Een mooie kans dus voor stellen die nu nog in een – te grote – eengezinswoning wonen. Bijkomend voordeel is dan dat er meer eengezinswoningen beschikbaar komen voor gezinnen. Het heiwerk van appartementengebouw 3 en 4, de zogenaamde tweede fase, start na de zomer. De bouw gaat in een stroom door.

Participatie bewoners

Intermaris is trots op het participatietraject met bewoners en omwonenden. Vanaf het begin van het project is bewonerscommissie MCulti de spreekbuis van en naar de bewoners. Verder dachten ruim veertig bewoners intensief mee met de plannen. Ook het besluit om te slopen is samen met de bewoners genomen. Uit het participatietraject kwam onder andere naar voren dat bewoners niet alleen maar lange galerijen wilden en dat er een oplossing moest komen voor de lange straat waar auto’s vaak hard rijden en waar het parkeren een probleem is. Voor beide is samen met de bewoners een oplossing gevonden.

Interesse in de nieuwbouw

Een paar maanden voordat de woningen gereed zijn, worden ze geadverteerd in Wonen in Westfriesland. Geïnteresseerden kunnen deze website of die van Intermaris in de gaten houden. Voordat de woningen daadwerkelijk geadverteerd worden, volgt er een aankondiging.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden