Geen objecten gevonden

Meebouwen aan nieuwe huurwoningen Purmerend

Publicatiedatum: 07-03-2018

Purmerend krijgt 1100 nieuwe sociale huurwoningen tot 2032. Woningcorporaties Rochdale, Intermaris, Wooncompagnie, Woonzorg Nederland en de gemeente hebben dit met elkaar afgesproken.

De gemiddelde wachttijd op een huurwoning in Purmerend is langer dan 10 jaar. Ook voor kwetsbare groepen als gescheiden moeders met kind(eren) is het niet gemakkelijk om een woning te bemachtigen.

Waar komen de nieuwe woningen?
Intermaris heeft drie locaties in aanbouw. 67 appartementen en een jongerencentrum in Purmerend Weidevenne (De Lamellen). Deze moeten in 2019 klaar zijn. Verder 65 eensgezinswoningen en 38 appartementen in Wherepark, deze moeten dit jaar klaar zijn. Volgend jaar komen hier nog eens 99 eengezinswoningen bij. Wooncompagnie bouwt in de komende jaren aan het Drontermeer, de Dopsloot (Lambertus Huizingastraat) en aan de Waterlandlaan. Rochdale gaat onder meer aan de slag bij het Kwadijkerpark. Woonzorg Nederland is van plan om, waar nu het Jaap van Praaghuis (Overwhere) staat, tenminste 20 appartementen op te leveren na 2023. Nog niet alle locaties zijn definitief, net als het exacte aantal woningen per locatie.

Serieuze impuls
Tot 2025 komen er 750 woningen bij. Er volgen er daarna nog 350 tot 2032. In de eerste jaren wordt er gesloopt om ruimte te creëren voor nieuwbouw. Vanaf 2020 tot en met 2025 neemt het aantal sociale huurwoningen toe met gemiddeld 125 woningen per jaar. De huurwoningen worden milieuvriendelijk en energiezuinig gebouwd volgens de nieuwste normen. Afhankelijk van het woongedrag worden de energielasten lager voor de nieuwe bewoners.

Betaalbare woningen
Cees Tip, directeur-bestuurder van Intermaris: “Door deze woningen te bouwen, bieden we kansen voor mensen met een lager inkomen om een woning te bemachtigen. Ook is het een belangrijke bijdrage aan de verduurzaming van onze woningen in Purmerend. Alle nieuwe woningen zullen energiezuinig, gasloos en duurzaam zijn.”

Zie ook: https://www.purmerend.nl/purmerend-krijgt-1100-nieuwe-sociale-huurwoningen

Deel deze pagina