Geen objecten gevonden

Meer focus op wonen in Hoorn en Purmerend

Publicatiedatum: 01-11-2019

Per 1 november verkoopt Intermaris onder andere 251 (zorg)woningen aan de Holland Immo Group. Deze liggen nogal verspreid in Noord-Holland en na de verkoop heeft Intermaris vooral nog woningen in Hoorn en Purmerend. “Wij willen ons vooral richten op het wonen in Hoorn en Purmerend. Door deze woningen te verkopen, besparen we op bijvoorbeeld reiskosten en inzet van onderhoudsmensen. Er komen dan meer mensen en middelen vrij voor de bewoners in ons kerngebied.” Cees Tip, directeur bestuurder Intermaris.

Wat verandert er voor de bewoners?

Voor de huurders van de te verkopen woningen verandert er weinig. De huurovereenkomst blijft zoals hij was en zij betalen deze in november en december nog gewoon aan Intermaris. Voor reparaties en het stellen van vragen over huurzaken kunnen bewoners vanaf 1 november bij de nieuwe beheerder Van der Borden Vastgoedprofessionals uit Alkmaar terecht. Deze week ontvangen de huurders van zowel Intermaris als van Van der Borden een brief met de belangrijkste veranderingen en contactgegevens.

Groen licht Autoriteit Woningcorporaties

Voorafgaand aan de verkoop is gesproken met gemeenten, bewoners en andere belanghebbenden. Na een zorgvuldig afstemmingstraject gaf de Autoriteit Woningcorporaties groen licht voor de verkoop per 1 november 2019. In totaal ontvangt Intermaris hiervoor 29,5 miljoen euro. Naast de 251 woningen, worden ook 13 maatschappelijke ruimten en een stuk grond verkocht. Deze zijn gelegen in onder andere Avenhorn, Aartswoud, De Goorn, Spanbroek, Spierdijk en Wijdewormer.

 

Deel deze pagina