Geen objecten gevonden

Mercuriusflats prijken trots na metamorfose

Publicatiedatum: 06-09-2019

Op 5 september vierden bewoners samen met woningcorporatie Intermaris en aannemer Hemubo dat hun vernieuwde woning klaar is aan de Mercuriusweg in Purmerend. In twee jaar tijd hebben de woningen een duurzame metamorfose ondergaan. De werkzaamheden waren ingrijpend. Mede dankzij de betrokken inzet van de bewonersgroepen en het begrip van de bewoners voor de overlast, zijn de toekomstbestendige woningen er gekomen.

Flats dragen nieuwe namen

Intermaris investeerde in de Mercuriusflats om de woningen eigentijds en energiezuinig te maken en daarmee betaalbaar te houden. Daarnaast is de levensduur van de flats met minimaal 30 jaar verlengd. De kozijnen zijn nu van kunststof met daarin HR++glas. Ook isoleerde Intermaris de gevels en het dak. Alle woningen zijn geheel gasloos en de bewoners koken nu op elektra. De verbeteringen aan de flats zijn ook aan de buitenzijde zichtbaar. De flats dragen de namen Winter, Lente, Zomer en Herfst. De toepasselijke kleurenschema’s zijn onder andere terug te zien op de gevel, de deuren, de kozijnen en bij de nieuwe entree.

Succes door betrokken bewonersgroepen

De renovatie vond plaats in bewoonde staat. De actieve bewonersgroepen speelden een belangrijke rol in het zo prettig mogelijk laten verlopen van dit grote renovatietraject. In de voorbereidende fase is een Sociaal Plan met deze bewonersgroep en huurdersvereniging InterWhere opgesteld. Hierin staan de rechten en plichten van zowel de bewoners als Intermaris. Er werden bijvoorbeeld afspraken gemaakt over de communicatie, vergoedingen en uitwijkplekken tijdens de werkzaamheden. Voorafgaand aan de bouwwerkzaamheden maakte aannemer Hemubo een modelwoning. Zo konden de bewoners precies zien wat ze konden verwachten. Tijdens de werkzaamheden waren de bewoners welkom in de zogeheten ‘Tuinkamer’. Hier konden bewoners even ontsnappen aan de werkzaamheden en was er plek voor ontmoeting, spreekuren en workshops in onder andere elektrisch koken.

Deel deze pagina