Geen objecten gevonden

Metamorfose voor Mercuriusflat I en II

Publicatiedatum: 21-03-2017

Purmerend - Intermaris heeft grootse plannen met Mercuriusflat I en II in Wheermolen-West in Purmerend. De bewoners van de twee flats zijn afgelopen 20 maart geïnformeerd over de plannen voor hun flat. Zowel de voor- als achtergevel van de woningen wordt vervangen en ook in de woningen vinden werkzaamheden plaats. Onder andere het kookgas wordt uit de woningen verwijderd.

Werkzaamheden
De werkzaamheden aan de flats zijn ingrijpend. Aan de buitenzijde bestaan de werkzaamheden onder andere uit: vernieuwen entree, verbeteren toegankelijkheid van de galerijen, vernieuwen van galerij- en balkonhekken en aanbrengen van isolerende maatregelen aan gevels en het dak. De voor- en achterpuien in de woning worden vervangen door nieuwe geïsoleerde kunststofkozijnen. Verder wordt in de woningen onder andere asbest gesaneerd en het kookgas verwijderd. Alle bewoners koken na de renovatie op elektra. 

Impact voor bewoners
De werkzaamheden betekenen onvermijdelijk overlast voor de bewoners. Samen met een Bewonersgroep hebben we een Sociaal Plan vastgesteld. De werkzaamheden in de woningen duren vijf tot zeven werkdagen. Tijdens de werkzaamheden zijn bewoners welkom in de zogeheten ‘Tuinkamer’ die tijdelijk wordt ingericht op het binnenterrein tussen de flats. Hier kunnen de bewoners even aan de werkzaamheden ontsnappen. Maandag 20 maart konden de bewoners tijdens een informatiemarkt alle vragen stellen die leefden. Direct daarna is een bewonersbegeleider gestart met huisbezoeken. Alle bewoners krijgen een persoonlijk huisbezoek waarin de persoonlijke situatie wordt doorgesproken.” 

Akkoord
De isolatiewaarde van de flat gaat er flink op vooruit. Bewoners gaan gemiddeld €35,- besparen op energiekosten. Zij betalen hier een huurverhoging voor van €15,- per maand, wat nog steeds een gemiddelde besparing van €20,- per maand betekent. De corporatie haalt momenteel instemming van de bewoners op, voor de plannen en de huurverhoging. Bij een instemming van 70% van de bewoners, starten de werkzaamheden half juni.

Mercuriusflat III en IV
Binnenkort starten ook de gesprekken met Mercuriusflat III en IV.

Deel deze pagina