Geen objecten gevonden

Nieuwbouwplan Siriusstraat gereed

Publicatiedatum: 08-06-2017

Hoorn - Intermaris gaat de portiekflats en tussenliggende woningen aan de Siriusstraat, Steenbokstraat en Zuiderkruisstraat in Hoorn vervangen voor nieuwe sociale huurwoningen. In het najaar presenteerden we het nieuwe stedenbouwkundig plan van de portiekflats in Grote Waal Noord aan de bewoners en omwonenden, nadat deze eerst met bewonerscommissie MCulti waren besproken. Uit de reacties bleek dat Intermaris op de goede weg is. Het afgelopen half jaar is er hard gewerkt aan het nieuwbouwplan. De uitwerking van de gebouwen aan de Siriusstraat is nu klaar.

Enthousiaste reacties
In wijkcentrum Grote Beer konden bewoners en omwonenden van de portiekflats kennis nemen van het nieuwbouwplan voor de Siriusstraat. Ruim vijftig mensen maakten gebruik van deze gelegenheid. Stedenbouwkundige Erik Wiersema nam de aanwezigen middels foto’s, tekeningen en een 3d-schetsontwerp mee langs de nieuwe gebouwen. De reacties waren enthousiast. Uitspraken als ‘Het wordt echt mooi’ en ‘De plannen zijn fantastisch’ kwamen veelvuldig langs. De afwisseling van de gebouwen, de hofjes die ontstaan voor de gebouwen, het parkeren aan de spoorzijde, de verschillende materialen die worden toegepast en de karakteristieke knotwilgen aan de slootkant werden goed ontvangen.  

Planning sloop en nieuwbouw
De bewoners van de twee flats met de hoogste huisnummers aan de Siriusstraat zijn bijna allemaal verhuisd. Op 1 oktober van dit jaar moeten deze flats helemaal leeg zijn, waarna de gebouwen gesloopt worden. Voorjaar 2018 begint hier de nieuwbouw en in de zomer van 2019 is deze gereed. De bewoners van de volgende twee flats aan de Siriusstraat zijn sinds april ook herhuisvestingskandidaat; zij moeten uiterlijk 1 oktober 2018 hun woning hebben verlaten. De nieuwbouw van deze fase is naar verwacht gereed in de zomer van 2020. Daarna volgen het laatste gebouw aan de Siriusstraat en de Steenbokstraat. Op dit moment wordt er nog hard gewerkt aan de uitwerking van het gebouw aan de Steenbokstraat. De verwachting is dit gebouw en het laatste van de Siriusstraat in de zomer van 2021 bewoond kunnen worden. De Zuiderkruisstraat gaat mee in de ontwikkeling van de Prismalocatie.

Deel deze pagina