Geen objecten gevonden

Nieuwe huurprijzen 2018

Publicatiedatum: 26-04-2018

Jaarlijks voor 1 mei ontvangen huurders de nieuwe huurprijzen voor het komende jaar. De huurverhoging bij Intermaris bedraagt in 2018 1,9%: de inflatie (1,4%) plus een half procent. Waarom dit percentage?

Prestatie-afspraken
Intermaris is ambitieus, net als onze partners: huurdersverenigingen De Boog & InterWhere en gemeenten Hoorn, Purmerend en Waterland. Samen stelden we prestatie-afspraken op. Vooruitstrevende plannen, die ook gewoon geld kosten. De komende jaren maken we onze ambities waar. In Hoorn bouwt Intermaris 250 extra sociale huurwoningen, in Purmerend en Waterland 500. Ook op het gebied van duurzaamheid gaan we met volle kracht vooruit en halen gemiddeld een A-label in 2030. Daarnaast werken we vanuit overtuiging mee met de gemeenten aan het aardgasloos maken van ons bezit.

Krimpen van de wachtlijst en dalen van woonlasten

Intermaris is er voor alle bewoners van sociale huurwoningen, ook de toekomstige. Met de realisatie van de nieuwbouw kunnen onze toekomstige huurders op de wachtlijst sneller een woning bemachtigen. Ten tweede zullen onze huurders bij duurzaamheidsprojecten hun woonlasten zien dalen. Daarnaast gaan alle bewoners van renovatie- en nieuwbouwprojecten aardgasloos wonen en gebruik maken van duurzame energiebronnen. Goed voor het milieu en goed voor de portemonnee.

Overleg met partners De Boog en InterWhere
In eerste instantie ging Intermaris uit van een huurverhoging van 0,7% boven inflatie: 2,1%. In overleg met de huurdersorganisaties is dit verlaagd naar 1,9%.

Deel deze pagina