Geen objecten gevonden

Nieuwe plannen Johannes Poststraat vallen in de smaak

Publicatiedatum: 07-04-2017

HOORN – Intermaris presenteerde de plannen voor de nieuwe huurwoningen aan de (oud)bewoners en omwonenden van de 26 woningen aan de Johannes Poststraat 25 t/m 63 en Pater Bleijsstraat 1 t/m 6. De plannen vielen in de smaak. Het uitgangspunt is, om met behoud van de ruimtelijke opbouw, het karakter en de levendigheid van de Johannes Poststraat, vervangende nieuwbouw te realiseren.

Presentatie plannen in woning
De (oud) bewoners waren 4 april van 16.00-17.00 uur welkom in een  leeggekomen woning aan de Johannes Poststraat, de omwonenden tussen 19.00 – 20.00 uur. Daar werden op grote borden de artist impressions en plattegronden van de woningen getoond. Intermaris vervangt de 26 eengezinswoningen voor 20 nieuwe en energiezuinige eengezinswoningen en 12 appartementen. De appartementen (beneden- en bovenwoningen zonder lift) komen aan de Pater Bleijsstraat en tegenover het uitvaartcentrum aan de Johannes Poststraat. De bouwhoogte van zowel de eengezinswoningen als de appartementengebouwen is twee bouwlagen plus een schuin dak.

Behoud ruimtelijke opbouw, karakter en levendigheid Johannes Poststraat
Om het karakter en de levendigheid van de Johannes Poststraat en de ruimtelijke opbouw te behouden, is er gekozen voor uiterlijke kenmerken in de jaren ’50 stijl, de bomen aan de straatzijde en de huidige voortuinen te behouden. Verder krijgen de achtertuinen van de eengezinswoningen een volledige erfafscheiding van 1,80 meter hoog en de steeg aan de achterzijde van de woningen blijft; deze wordt zelfs iets verbreed. Intermaris realiseert extra parkeerplaatsen volgens de norm van de gemeente, op eigen grond.

Start bouw woningen begin 2018
De huidige bewoners hebben tot oktober van dit jaar de tijd om te verhuizen. Inmiddels vond 16 van hen elders een andere woning. De woningen die leeg komen, worden tijdelijk verhuurd via Wolf huisvestingsgroep. Zo staan er geen woningen leeg. Nadat alle bewoners zijn verhuisd kan de sloop van de woningen starten. Naar verwachting start de bouw van de woningen begin 2018.

Deel deze pagina