Geen objecten gevonden

Nieuwe woningen in Binneblijfstraat, Merensstraat en Drieboomlaan

Publicatiedatum: 01-08-2017

HOORN - De sloop en nieuwbouw van de woningen in de Binneblijfstraat, Merensstraat en Drieboomlaan kan beginnen. Intermaris realiseert op die plek 36 woningen met een vergelijkbare uitstraling en vorm. Samen met de – nu – oud-bewoners is het nieuwe plan voor de woningen opgesteld; een mooi participatietraject. Dinsdag 1 augustus ondertekenden Intermaris en Lokhorst Bouw en Ontwikkeling de samenwerkingsovereenkomst.

Voorbereidende werkzaamheden
Aannemer Lokhorst plaatst begin augustus hekken om het terrein vanwege de veiligheid. Tot eind september blijft de Binneblijfstraat nog open vanwege de doorgang, daarna is deze straat ook afgesloten. Wel blijven de stegen achter de woningen open, zodat de bewoners zich hierdoor kunnen verplaatsen. Op het terrein zelf zijn dan nog geen zichtbare werkzaamheden aan de gang. Lokhorst werkt eerst achter de schermen aan een bouwveiligheidsplan, verkeersplan, sloopplan en saneringsplan.  

Start bouw woningen maart 2018
Als die plannen gereed zijn, start in september de asbestsanering en kunnen de woningen in oktober gesloopt worden. Vanaf november is gelegenheid voor archeologisch onderzoek op de bouwplaats. In de eerste maanden van 2018 wordt de grond gesaneerd en in maart is het toch echt zo ver: de bouw van de 36 nieuwe woningen start. Als alles volgens planning verloopt, krijgen de eerste bewoners in december 2018 de sleutel van hun nieuwe huis.

Deel deze pagina