Ondersteuning tijdens corona - Hoorn

Publicatiedatum: 15-02-2021

Het coronavirus heeft ingrijpende gevolgen voor ons dagelijkse leven. WonenPlus en MEE & de Wering in Hoorn bieden hulp aan 65 plussers en mensen met een beperking of chronische ziekte. Voorbeelden zijn de autodienst en de telefooncirkel. Daarnaast is de specialistische ondersteuning aangepast aan de coronamaatregelen. Denk bijvoorbeeld aan Budgetbuddy’s en Thuismaatjes. U kunt hier dus gewoon gebruik van blijven maken. Fijn! Ook voor andere vraagstukken denken Wonenplus en MEE & de Wering met u mee.

 • Telefooncirkel
  Een telefooncirkel bestaat uit zeven personen. Elke ochtend tussen 8.45 en 9.00 uur bellen zij elkaar op. Dit gebeurt in een vaste volgorde. De hoofdvraag is: bent u goed wakker geworden? Het is een korte, sociale controle. Een veilig gevoel.

  Heeft u behoefte aan een langer belcontact? En bent u lid van WonenPlus? Dan kunt u zich opgeven voor een praatje op een ander moment. Op een afgesproken tijdstip belt een vrijwilliger u dan op. Het maakt niet uit waarover u het wilt hebben.
   
 • Klusjes, vervoer en boodschappen
  Verschillende diensten zijn aangepast aan de corona-maatregelen. Zo kunt u hier evengoed gebruik van maken. Bijvoorbeeld: kleine klusjes in en om het huis laten verrichten, de boodschappendienst en de autodienst. De autodienst is alleen voor noodzakelijke ritten. U kunt deze dus inschakelen als u bijvoorbeeld naar het ziekenhuis, de tandarts of fysiotherapeut moet.
   
 • Gespecialiseerde diensten
  Er is niet alleen praktische ondersteuning mogelijk, maar ook hulp van gespecialiseerde vrijwilligers. Het gaat om:
  - Budgetbuddy’s: Hulp om uw financiën en administratie op orde te krijgen en te houden. Meer info>>
  - Inzet van maatjes voor zelfstandig thuiswonenden (geen aanleunwoning) met een dementie (1x per   twee weken). Meer info>>
  - Maatje voor zelfstandig thuiswonende mensen met psychische kwetsbaarheid (1x per twee weken).

  Deze hulp is kosteloos voor u. Kan de dienst niet ‘live’ worden verleend? Dan kunnen we bellen of beeldbellen.

Lid worden & korting krijgen

 • Als u lid bent van WonenPlus of autodienst, kunt u van alle genoemde diensten gebruikmaken.
 • Bent u geen lid, dan kunt u alleen gebruikgemaakt van de gespecialiseerde diensten.
 • Wilt u lid worden? Bel dan MEE & de Wering tussen 9.00 - 12.00 uur op 088 - 0075 140.
 • Bent u huurder van Intermaris, dan krijgt u korting >>
 • Rechtstreeks contact met WonenPlus: 088 - 0075 170 van ma. t/m vr. van 9.30 - 12.30 uur of via wonenplus-hoornmeeweringnl. Bekijk de website voor meer informatie. 

 

 

Deel deze pagina