Ondersteuning tijdens corona - Purmerend / Waterland

Publicatiedatum: 15-02-2021

De coronamaatregelen maken sommige dagelijkse dingen lastig. Daarom biedt WelzijnWonenPlus in Purmerend verschillende diensten aan om u te ondersteunen. Voorbeelden zijn de telefooncirkel, boodschappenservice en vervoer naar de vaccinatielocatie. U kunt zelfs iemand laten komen voor een ‘stoepgesprek’! Voor de telefooncirkel kunt u zich ook aanmelden als vrijwilliger. Kortom, u kunt gebruikmaken én helpen!

 • Telefooncirkel
  Als u deelneemt aan een telefooncirkel, wordt u elke ochtend even gebeld door een andere deelnemer. Daarna belt u de volgende weer op. Zo voert iedereen twee korte gesprekjes. Het belangrijkste onderwerp is uw gesteldheid. Gaat het goed met u? Bent u goed opgestaan? Fijn, dan wens ik u weer een mooie dag toe!

  Veel ouderen vinden deze routine prettig. Het is een fijn contactmoment en het geeft een veilig gevoel. Want als u de telefoon niet opneemt, dan wordt uw contactpersoon gewaarschuwd. U kunt ook tijdelijk meedoen aan een telefooncirkel, bijvoorbeeld bij ziekte of als een van uw kinderen langdurig op vakantie is.

  Een telefooncirkel bestaat uit ongeveer tien mensen. Een vrijwilliger belt de eerste deelnemer. De laatste belt de vrijwilliger weer. Vrijwilligers en leden houden soms ook gezellige activiteiten. Meedoen is gratis.

Iets voor u?
Of heeft u interesse als vrijwilliger? Neem dan contact op via WelzijnWonenPlus Purmerend (0299 - 426 364 op werkdagen van 09.00 - 12.00 uur) of Welzijn WonenPlus Waterland (0299 - 650 480 op maandag t/m donderdag van 10.00 - 12.00 uur).

 • Boodschappenservice
  WelzijnWonenPlus biedt een boodschappenservice aan. Dit doen zij in samenwerking met Deen Supermarkten. Het werkt eenvoudig. Op maandag en dinsdag belt u uw boodschappenlijst door (minimaal 20 euro). Op donderdag of vrijdag bezorgt een vrijwilliger van WelzijnWonenPlus uw boodschappen. Dit kost per € 2,50 administratiekosten per keer.
 • Stoepgesprekken
  Juist in deze tijd hebben veel mensen behoefte aan vriendschappelijk contact. Ook daarvoor heeft WelzijnWonenPlus oplossingen gevonden. Eerst hadden zij hiervoor al een speciaal telefoonnummer geopend. Nu komen zij ook langs voor ‘stoepgesprekken’: een gezellig praatje vanaf de stoep!
 • Vervoer vaccinaties Purmerend en Monnickendam
  Het vaccineren is gestart. Ouderen en mensen met een medische indicatie mogen als eerste. Van hen kan niet iedereen zelfstandig naar de priklocatie komen. WelzijnWonenPlus biedt graag een helpende hand. Vrijwilligers staan met hun eigen auto klaar om ouderen te vervoeren. Let op: mensen moeten wel zelf kunnen lopen (eventueel met hulpmiddel). Het enige wat de vrijwilliger hiervoor vraagt, is een vergoeding van € 0,30 per kilometer. Na de rit rekent u dit contant af.

Woont u in Purmerend of Monnickendam en wilt u gebruikmaken van deze dienst? Bel dan het servicepunt van WelzijnWonenPlus (0299 - 426 364 op maandag t/m vrijdag van 9.00 - 12.00 uur) of stuur een mail naar purmerendwelzijnwonenplusnl. Bekijk de website voor meer informatie.

 

Deel deze pagina