Geen objecten gevonden

Pilot bij betalingsgeschillen

Publicatiedatum: 06-07-2017

Intermaris doet er veel aan om betalingsgeschillen met huurders te voorkomen. Als wij de vordering toch uit handen moeten geven, vragen wij de overheidsrechter om een vonnis. Tegenwoordig kunnen wij echter ook de Stichting Arbitrage Rechtspraak Nederland (St.AR) om een beslissing vragen. Wij starten als eerste corporatie een pilot met St.AR.

Intermaris denkt mee met huurder
Bij dreigende betalingsproblemen is Intermaris altijd bereid met haar huurders mee te denken. We bespreken de situatie, de mogelijkheden en proberen tot een oplossing te komen. Wie het vermoeden heeft dat hij volgende maand de huur niet meer kan betalen, kan het beste meteen Intermaris bellen. We willen zo voorkomen dat we een betalingsgeschil met de huurder krijgen en dat wij de vordering uit handen moeten geven. Als we de vordering tóch uit handen moeten geven, denken wij mee over een goedkoper alternatief.

Net zo bindend
Mede daarom gaan wij in de komende periode onderzoeken of arbitragerechtspraak van St.AR een goed alternatief is voor de overheidsrechter. Een arbitraal vonnis van de Stichting Arbitrage Rechtspraak Nederland is even bindend als een vonnis van de overheidsrechter. Bij deze pilot kijken we ook naar de pluspunten voor de huurder: goedkoper, sneller, eenvoudiger en digitaal.

Deel deze pagina