Geen objecten gevonden

Ruim duizend sociale huurwoningen erbij

Publicatiedatum: 16-01-2018

Purmerend – ‘1.100 Sociale huurwoningen erbij tot 2032.’ Dat is het aanbod dat de woningbouwverenigingen Intermaris, Rochdale, Wooncompagnie en Woonzorg Nederland doen aan de stad Purmerend. Tot vreugde van de gemeente.

“Ik ben blij met het aanbod van de woningcorporaties. 1.100 sociale huurwoningen erbij in Purmerend, daar kijken we allemaal naar uit. Deze woningen komen er stap voor stap. In 2025, over 8 jaar, staan de eerste 750 woningen er. In de eerste jaren wordt er gesloopt om ruimte te creëren voor nieuwbouw. Vanaf 2020 tot en met 2025 neemt het aantal sociale huurwoningen toe, gemiddeld 125 woningen  per jaar. Corporaties en gemeente zijn trots op dit gezamenlijk akkoord. We beseffen ook dat het nu begint. Samen maken wij deze ambitie waar,” aldus wethouder Hans Krieger.

Grote gezamenlijke inspanning

De heer Cees Tip, directeur-bestuurder van Intermaris, vult de wethouder aan: “Dit betekent een grote gezamenlijke inspanning van de gemeente en de woningcorporaties. Het gaat vooral om locaties, goede plannen en vlotte procedures. We gaan dat met elkaar doen.”

Lees hier het hele artikel.

 

Deel deze pagina