Geen objecten gevonden

Slim inkopen bespaart en geeft energie

Publicatiedatum: 23-11-2016

Intermaris in gesprek met leveranciers. Hoe maak je het beste gebruik van de kennis van de markt en bespaar je geld en tijd? Dat klinkt wel erg mooi. Maar dát het kan, werd 22 november zichtbaar tijdens de leveranciersdag van woningstichting Intermaris. Een goed gesprek over slimmer inkopen, meer gebruik maken van elkaars expertise en de beste oplossingen in de bouw of bij het onderhoud van 17.000 sociale huurwoningen in Hoorn, Purmerend en Monnickendam.


Slim inkopen

Intermaris werkt samen met honderden aannemers, bouwers, schoonmaakbedrijven en andere leveranciers. De afgelopen twee jaar nam Intermaris het bestaande inkoopbeleid kritisch onder de loep. Slim inkopen werd het credo. Maar wat is dat precies, slim inkopen? Eigenlijk gaat het over een andere manier van samenwerken. Waar Intermaris voorheen dikke pakken papier voorschreef, maakt de corporatie nu veel meer gebruik van de innovatie van de markt. Bij nieuwe projecten komt een uitvraag met kaders en voorwaarden en de markt geeft op de meest efficiënte en vernieuwende manier vorm aan deze uitvraag. Dat scheelt kosten, tijd en geeft energie.

Einde vochtklachten en slimme verzekering
De leveranciersdag bestond uit een toelichting van Intermaris op de nieuwe manier van inkopen met voorbeelden van wat deze manier van samenwerken tot nu toe heeft opgeleverd. Zo kwam bij een project van Duurzaam Wonen een aannemer met een verrassende oplossing voor grondwaterproblemen bij woningen. Door innovatief computergestuurd boren zijn deze vochtproblemen voorgoed verleden tijd. Een ander voorbeeld van een geslaagd inkooptraject is het nieuwe glasfonds voor schadeherstel. Door intensieve samenwerking met de huurdersverenigingen, is uiteindelijk de beste keuze voor de huurders gemaakt.

Wat schiet de huurder hiermee op?
Maar kunnen de huurders van Intermaris hier ook voordeel van verwachten? Dat kunnen zij zeker, want het beperken van kosten en risico’s te beperken, het verbeteren van kwaliteit en besparen van tijd is directe winst voor de huurders. Het draagt bij aan beter wonen in een prettige woonomgeving en daar is het om te doen.

Film
Intermaris liet ook de film zien over de betaalbaarheid van het sociale huren. In de film komen huurders, medewerkers van Intermaris en de gemeente aan het woord over wat dat betekent, betaalbaar wonen. De film werd gedraaid met als doel te laten zien welke ontwikkelingen er spelen en wat onze leveranciers daarin kunnen betekenen. Zie de film op Youtube (zoek: ‘Intermaris’).

Deel deze pagina