Geen objecten gevonden

Start met vijfjarig contract jongerenwoningen in Hoorn en Purmerend

Publicatiedatum: 10-12-2019

Vanaf 1 januari 2020 verhuurt Intermaris de jongerenwoningen in Hoorn en Purmerend alleen nog met een tijdelijk contract van maximaal vijf jaar. Er is een grote vraag naar deze woningen in de regio. Doordat jongeren nu vaak lang in de woning blijven wonen, wordt de wachttijd voor starters steeds langer. Wel behouden de huurders van de jongerenwoningen hun inschrijfduur bij Woonmatch. Hierdoor is het voor hen makkelijker om na 5 jaar de stap te zetten naar een volgende huurwoning. Op deze manier blijven meer woningen beschikbaar voor jongeren.

Jongeren in jongerenwoningen

De woningen zijn geschikt voor jongeren omdat zij relatief klein zijn en een lage huurprijs hebben, zodat jongeren huurtoeslag kunnen aanvragen. "Door de gunstige huurvoorwaarden van jongerenwoningen en de krappe woningmarkt, blijven huurders vaak lang in deze woning wonen, waardoor jonge starters geen kans maken. Met vijfjarige contracten zorgen we ervoor dat deze huurders doorstromen naar een woning in de reguliere markt. Wij willen hiermee bereiken dat straks vooral weer jongeren in de jongerenwoningen wonen.” Cees Tip, bestuurder Intermaris.

Voor huurders die voor 1 januari 2020 een huurcontract voor een jongerenwoning hebben getekend, verandert er niets.

Voorwaarden per gemeente anders

De regels zijn per gemeente anders. In Purmerend kan je van 18 tot 28 jaar een huurcontract voor een jongerenwoning afsluiten en in Hoorn van 18 tot 23 jaar. Het huurcontract van vijf jaar gaat in vanaf de dag dat je het huurcontract tekent.  Als je bijvoorbeeld 27 jaar bent als je een woning gaat huren met het jongerencontract, dan kun je daar tot de leeftijd van 32 jaar blijven wonen.

Beschikbare woningen

Intermaris verhuurt ongeveer 700 jongerenwoningen in Hoorn en Purmerend. Om op een woning te kunnen reageren moet je voldoen aan de leeftijdsvoorwaarden, inkomenseisen en ingeschreven staan bij Woonmatch. Meer informatie vind je onder Jongerenwoningen.

 

 

Deel deze pagina