Geen objecten gevonden

Sterrenhemel, Sterrenpoort en Sterrenwacht?

Publicatiedatum: 04-10-2016

HOORN - Tijdens een feestelijke opening op 1 oktober onthulde Martin Hoiting, directeur-bestuurder van Intermaris, de namen van de nieuwbouwappartementen aan de Astronautenweg. Eerder mochten de bewoners zelf al stemmen uit drie opties. Met 67% van de stemmen, wonnen de namen Sterrenhemel, Sterrenpoort en Sterrenwacht. Namen die passen in de omgeving, van onder andere de Sterflats, aldus de bewoners.

Meebeslissen
Bewoners van de omliggende Sterflats konden vorig jaar bij Intermaris namen aandragen voor de nieuwe appartementengebouwen. De bewoners van de nieuwe appartementencomplexen mochten nu kiezen uit drie opties van deze aangedragen namen. De namen Sterrenhemel, Sterrenpoort en Sterrenwacht werden door 67% van de bewoners het meest gewaardeerd.

Feestje
Tijdens een feestelijke high tea  konden bewoners afgelopen zaterdag in de entreehal van blok 3 kennis met elkaar maken en werden de namen onthuld. Speciale felicitaties en een kleine attentie waren er voor de oud-bewoonster van de Sterflats, die de naam vorig jaar aandroeg: ‘Wat een onverwachte en leuke verrassing’. Binnenkort krijgen de gebouwen, duidelijk zichtbaar, hun naam op de gevel.

‘Een droomwoning’
Intermaris leverde voor de zomer zestig appartementen op in de Grote Waal. Deze sociale huurappartementen zijn verdeeld over drie gebouwen op de voormalige plek van de E-blokken van de Sterflats, vlakbij winkelcentrum Grote Beer en de binnenstad van Hoorn. Bewoners hebben circa 80 m2 vloeroppervlak, twee slaapkamers, balkon en een eigen berging. ‘Ruim, licht, alles nieuw en op een schitterende plek, een droomwoning’ vertelt een trotse bewoner, de heer Anema.

Deel deze pagina