Geen objecten gevonden

Toekomstvisie centrumgebied Kersenboogerd

Publicatiedatum: 03-09-2019

 

Intermaris en gemeente Hoorn

Wat zijn de goede kenmerken van het centrumgebied van de Kersenboogerd? En wat moet er de komende jaren gebeuren? Met andere woorden, hoe ziet de toekomst eruit voor het gebied? Intermaris en gemeente Hoorn denken samen na over deze vragen. We werken aan een toekomstvisie voor het centrumgebied van de Kersenboogerd.

Stem van de wijk

Inwoners zijn de stem van de wijk. We hebben daarom zoveel mogelijk informatie opgehaald. Met bewoners, ondernemers en organisaties die werken in het centrumgebied van Kersenboogerd hebben we gesprekken gevoerd. Over hun ervaringen, ideeën en zorgen. Wat blijkt? Bewoners willen een wijk waar het goed gaat en waar contact is met elkaar. Een wijk waar mensen met verschillende leeftijden, achtergronden en gezinssamenstellingen wonen. En waar het groen goed gebruikt wordt. Dit is de basis voor de toekomstvisie. We horen graag of wij goed naar u hebben geluisterd.

Wat is een toekomstvisie?

Fijn en veilig wonen in de Kersenboogerd. Een mooie (groene) omgeving en goede winkels en voorzieningen. Daar willen Intermaris en gemeente Hoorn en Intermaris voor zorgen. Samen met inwoners, ondernemers en andere betrokkenen. Een toekomstvisie vertelt hoe we dat samen voor elkaar gaan krijgen. Het laat zien wat we nu en de komende jaren moeten gaan doen om het centrumgebied aantrekkelijk, leefbaar en veilig te houden.

Tentoonstelling

We nemen u graag mee in de verhalen over het verleden, heden en toekomst van het centrumgebied van de Kersenboogerd. Deze verhalen hebben Intermaris en Gemeente Hoorn omgezet in een tentoonstelling ‘De Kersenboogerd: toen, nu en straks’. Komt u ook kijken en praten over de toekomstvisie?

Wanneer?

Vanaf 2 september staat te tentoonstelling elke maandag tot en met donderdag om 12.00 – 16.00 uur in het Wijklab Kersenboogerd, Aagje Dekenplein 24. En we staan ook een aantal keer in de wijk. U vindt ons op:

 • Dinsdag 3 september op de markt om 11.00 – 13.00 uur
 • Dinsdag 3 september Voor Deen om 14.00 – 15.30 uur
 • Dinsdag 3 september Voor Station Kersenboogerd om 16.00 – 18.00 uur
 • Zaterdag 14 september voor het Wijklab om 11.00 – 13.00 uur
 • Zaterdag 14 september voor supermarkt Mleczko om 14.00 – 16.00 uur

We vertellen u graag meer over de toekomstvisie en de verhalen over het verleden, heden en toekomst. We nodigen u uit voor een informatiebijeenkomst. Deze organiseren we op:

 • Dinsdag 10 september in Wijklab Kersenboogerd van 19.00 tot 21.00 uur
 • Donderdag 26 september in het Wijklab Kersenboogerd van 19.00 tot 21.00 uur.
Toekomstvisie

De gesprekken vormen de basis voor de toekomstvisie. Uit de gesprekken komen veel wensen die ook bestonden bij het ontstaan van de wijk. De ideeën en wensen van toen zijn ideeën en wensen van nu. De toekomstvisie voor een fijne woonomgeving is dan ook voor een groot deel daarop gericht, maar dan in een nieuw jasje gestoken. De toekomstvisie is opgedeeld in zes thema’s:

 • Het gaat goed met bewoners
 • Fijn samen wonen
 • Slim combineren
 • Aantrekkelijk winkel- en stationsgebied
 • Veilige en mooie openbare ruimte
 • Met elkaar

We hopen u te zien in het Wijklab of in de wijk! Uw reacties kunt u ook delen via kersenboogerdhoornnl

 

Deel deze pagina