Geen objecten gevonden

Veel bewoners hebben zich LatenHoorn!

Publicatiedatum: 14-07-2016

HOORN - Ruim 300 bewoners gaven gehoor aan de oproep om hun ervaringen, verbeterpunten en ideeën te delen voor de wijken Hoorn-Noord en Venenlaankwartier.

Van 25 juni tot en met 13 juli waren gemeente en Intermaris met de campagne Laatje Hoorn! op elf verschillende plekken in Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier. Ruim 300 bewoners gaven gehoor aan de oproep om hun ideeën te delen over de toekomst van hun wijk. Meer dan 250 bewoners deden dit door in gesprek te gaan met de leden van het campagneteam. Ruim 50 bewoners deden dit door het invullen van de vragenlijst op www.hoorn.nl/laatjehoorn. Ook hebben verschillende mensen gereageerd op vragen die via facebook en via een buurtapp zijn gesteld.

Wethouder Theo van Eijk: ‘We zijn blij met de vele reacties, verbeterpunten en ideeën van de bewoners. We gebruiken de zomervakantie om de opbrengst van de gesprekken te verwerken en analyseren. Direct na de zomervakantie organiseren we gesprekken met de vele organisaties en bedrijven die in Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier gevestigd of actief zijn. Begin van het najaar gaan we weer de wijk in om te laten weten wat we allemaal hebben opgehaald en hoe we dit mee gaan nemen in de plannen voor de toekomst van de wijken. En als een idee of verbeterpunt niet haalbaar of wenselijk blijkt, dan laten we weten waarom we het niet meenemen.’

Wijkvisie en uitvoeringsplan
Met de inbreng van bewoners, bedrijven en organisaties in de wijk maken gemeente en Intermaris een wijkvisie en een concreet uitvoeringsplan voor Hoorn-Noord en het Venenlaankwartier. Hierin staat wat ze samen met bewoners, bedrijven en organisaties de komende tien jaar willen veranderen in de wijk. De insteek is om dat wat beter kan te verbeteren, en dat wat goed is te behouden en te versterken.

Deel deze pagina