Geen objecten gevonden

Verhuur & Verkoop; ‘Heel onwennig, maar het staat nieuw woongeluk niet in de weg!’

Publicatiedatum: 07-04-2020

Bezichtigen, voor- en eindinspecties, contracten tekenen en sleutels inleveren. Tot voor kort verrichtten wij deze handelingen samen met u. Hier hebben we andere manieren voor gevonden. Ingeborg van Wijck, Teamleider Verhuur en Verkoop, praat u bij.

Koppen bij elkaar

“Meteen nadat premier Rutte de eerste coronamaatregelen aankondigde, hebben wij de koppen bij elkaar gestoken. Via digitale beeldverbindingen uiteraard. Verhuisplannen van huurders laten zich namelijk niet tegenhouden door een virus. Althans, dat dachten wij. Inmiddels weten we dat mensen alleen nog van woning wisselen in noodgevallen. Doorstromers bijvoorbeeld wachten liever tot ze alles weer normaal kunnen regelen”, vertelt Ingeborg. “En dat is logisch.”

Fysieke ontmoetingen beperken

Ondanks alles kunnen mensen gewoon hun huur opzeggen en blijven wij het huuraanbod verversen. Alleen loopt het proces van bezichtiging tot opzegging anders dan anders. Ingeborg: “We moeten de fysieke ontmoetingen tot een minimum beperken. Veel bellen dus. En afstand houden. Normaal gesproken loop je bijvoorbeeld samen een rondje door de woning bij een sleuteloverdracht. Dan laten we meteen zien hoe de installaties werken en tekenen beide partijen het contract. Nu gaan de mensen zonder ons naar binnen en wachten wij buiten tot ze weer tevoorschijn komen met ondertekende papieren. Heel onwennig, maar het staat het nieuwe woongeluk niet in de weg!”

Wat heb je van afgelopen weken geleerd?

‘Dat onze fysieke contactmomenten niet per se noodzakelijk zijn. Veel handelingen lukken ook telefonisch of via FaceTime. We zouden huurders dus kunnen laten kiezen hoe zij geholpen willen worden. Meer maatwerk!’

Wat loopt anders?

Woning bezichtigen
U kunt de woning pas bekijken als deze helemaal leeg is. Hierdoor duurt het wat langer voordat de woning op Woonmatch staat.

Contract tekenen
U ontvangt eerst per e-mail het huurcontract. U kunt ons bellen met vragen. Daarna ligt het contract voor u klaar in de woning en kunt u deze, nadat u zelf een rondje door de woning heeft gemaakt, ondertekenen. De Verhuisadviseur wacht buiten op u.

Bij het opzeggen van uw woning
Een Verhuisadviseur bespreekt telefonisch met u hoe u de woning leeg, schoon en heel oplevert. Videobellen via FaceTime kan ook: het is handig als de adviseur ook ziet waarover u praat.

Sleutels inleveren
Wanneer de laatste huurdag nadert, nemen wij telefonisch contact met u op om te vragen of alles lukt. Wanneer alles netjes is afgesloten, kunt u de sleutels in de brievenbus van ons kantoor doen.

Controle
Nadat u de sleutels hebt ingeleverd, checkt uw Verhuisadviseur of alles volgens afspraak is achtergelaten. Vervolgens mailen of bellen wij u voor de laatste keer op (als het goed is) voor een terugkoppeling. De huurperiode is nu officieel afgesloten.

 

Deel deze pagina