Geen objecten gevonden

Vernieuwing flats in Wheermolen-Oost Purmerend - Update

Publicatiedatum: 09-03-2018

Intermaris vernieuwt 12 flats met 877 woningen in Wheermolen-Oost. We gaan uit van twee scenario’s: renovatie of sloop en nieuwbouw. Om de plannen vorm te geven organiseren we onder andere meedenkgroepen en maken we een stedenbouwkundig plan voor de wijk.

Bewoners denken mee over Sociaal Plan 
Beide meedenkgroepen van de Rudolf Garrelsstraat en Lage Gouwzee zijn twee keer bij elkaar geweest. Dit leverde veel informatie op voor het Sociaal Plan. Het gesprek ging onder meer over werkafspraken, vergoedingen en vervangende woonruimte bij sloop. De meedenkgroep van de Lage Gouwzee stuurde ook een enquête rond onder de bewoners van hun flat. Dit geeft een nog beter beeld van wat zij belangrijk vinden.

In de maak: visie op de wijk  
Intermaris en gemeente Purmerend werken samen aan een stedenbouwkundig plan voor de wijk, wat beschrijft wat voor wijk Wheermolen-Oost moet worden. Hoeveel woningen en van welke type? Waar liggen kansen om prettig te wonen? Intermaris en de gemeente kiezen uit drie stedenbouwkundige bureaus het bureau waarvan de visie het beste aansluit bij de wijk. Daarna start de uitwerking in detail. Uiteraard leggen we het plan op verschillende momenten voor aan de wijkbewoners.

Informatie
Kijk voor meer informatie op Facebook.com/wheermolenoost en intermaris.nl/wheermolenoost. Hier kunt u zich ook aanmelden voor de digitale nieuwsbrief.

Deel deze pagina