Voorbereidingen renovatie flats Ooster- en Westervenne in Purmerend van start

Publicatiedatum: 23-08-2021

Op maandag 23 augustus hebben Intermaris en Ooijevaar de samenwerking bezegeld. Cees Tip (algemeen directeur) en Han Leurink (directeur Wonen & Vastgoed) van Intermaris en Paul Vlaar (algemeen directeur) van Ooijevaar ondertekenden de overeenkomst, onder toeziend oog van bewoners.

De flats zijn verouderd en hebben gemiddeld energielabel D
De Ooster- en Westervenne flats liggen in de wijk Overwhere in Purmerend. Ze zijn vrijwel identiek en bestaan in totaal uit 259 woningen. Na de renovatie zijn de woningen volledig gasloos en beschikken ze minimaal over een energielabel A. Daarnaast verbeteren we de brandveiligheid, vernieuwen we de entree, verplaatsen we de brievenbussen naar de buitengevel en brengen we een video-intercom aan. Ook bouwen we een stallingsruimte voor circa 20 scootmobiels.

De renovatie gebeurt in bewoonde staat en start naar verwachting begin 2022.  

“In het plan zijn verschillende wensen van bewoners meegenomen”
Han Leurink, directeur Wonen & Vastgoed bij Intermaris is blij met het renovatieplan. “We gaan niet alleen verduurzamen, maar voeren ook noodzakelijke onderhouds- en vervangingswerkzaamheden uit. Daarmee verhelpen we de meest voorkomende klachten van bewoners en verbeteren we de sociale veiligheid in de flat.”  

De meedenkgroep met kritische bewoners denkt en doet met ons mee
Bij de bewoners van de flats hebben we opgehaald welke zorgen en ideeën er leven. Deze hebben we meegenomen in het renovatieplan. Daarvoor zijn we samen met een afvaardiging van de bewoners, de meedenkgroep, om de tafel gaan zitten. We zitten nu in de volgende fase, het uitwerken van het Sociaal Plan. Dat doen we ook weer samen met de meedenkgroep. Daarnaast bespreken we wat bewoners nodig hebben om de renovatie soepel en met zo min mogelijk overlast te laten verlopen. Daarvoor gaan Jacqueline Ton (bewonersbegeleider Intermaris) en Simone Beentjes (bewonersconsulent Ooijevaar) persoonlijk bij alle bewoners op huisbezoek. Afgelopen weken zijn ze gestart in de flat aan de Oostervenne.

Meer weten over dit project? Lees verder:
Renovatie Ooster- en Westervenne >>

Deel deze pagina