Voorkom bevriezen waterleiding

Publicatiedatum: 12-01-2017

De komende dagen krijgen we te maken met lage temperaturen en ’s nachts met vorst. Hierdoor kunnen leidingen bevriezen en watermeters beschadigen. Wij adviseren onze huurders dan ook maatregelen te treffen om dit te voorkomen.

Wat kunt u zelf doen:

  • Zet de thermostaat ’s nachts niet helemaal uit (niet lager dan 18 graden) en draai alle radiatoren voldoende open.
  • Pak de waterleiding die uw woning in komt goed in. Deze waterleiding heeft de meeste kans op bevriezing en vindt u meestal in de kast bij de watermeter. Omwikkel de waterleiding bijvoorbeeld met isolatiemateriaal, een deken of oude doeken. Als de leiding in de meterkast bevroren is, kunt u dit verhelpen door de meterkastdeur open te zetten en de radiatoren in de omgeving van de meterkast open te draaien.
  • Heeft u een buitenkraan? Zorg dan dat deze is afgesloten en tap het water af. 

Heeft u vorstschade?
Zijn er leidingen bevroren? Het is belangrijk voorzichtig om te gaan met bevroren waterleidingen en te voorkomen dat er een breuk in de leiding ontstaat. Heeft u vragen of wilt u een melding doorgeven van bevroren leidingen?
U kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer: 088 25 20 100.

Let op: voorkomen is altijd beter. Als u uw woning niet heeft verwarmd, bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten voor het repareren of ontdooien van uw leiding of watermeter, zoals ook afgesproken met u in de huurovereenkomst. Denkt u er ook aan dat als u in de woning waterschade heeft, u dit direct bij uw verzekeraar moet melden.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden