Geen objecten gevonden

Het wordt weer kouder, voorkom bevroren waterleidingen

Publicatiedatum: 05-02-2021

Foto: Lisa Baird

De komende dagen krijgen we te maken met lage temperaturen en ’s nachts met vorst. Hierdoor kunnen leidingen bevriezen en watermeters beschadigen. Ook is het belangrijk om overbelasting van het netwerk van energieleveranciers te voorkomen. Daarom adviseren wij onze huurders om maatregelen te treffen.

Wat kunt u zelf doen:

  • Zet de thermostaat ’s nachts niet helemaal uit (niet lager dan 17 graden) en draai alle radiatoren voldoende open.
  • Pak de waterleiding die uw woning in komt goed in. Deze waterleiding heeft de meeste kans op bevriezing en vindt u meestal in de kast bij de watermeter. Omwikkel de waterleiding bijvoorbeeld met isolatiemateriaal, een deken of oude doeken. Als de leiding in de meterkast bevroren is, kunt u dit verhelpen door de meterkastdeur open te zetten en de radiatoren in de omgeving van de meterkast open te draaien.
  • Heeft u een buitenkraan? Zorg dan dat deze is afgesloten en tap het water af. 

Woon je in een van onze appartementen aan het Cavaljeplein, Jonkheer van Citersplein, Kolfstraat, Sportlaan of Van IJsendijkstraat?
Daar staat de meterkast van de warmteafleverset buiten op het balkon. De koude wind kan via de roosters van de meterkast zorgen voor bevriezing van de leidingen. U kunt de woning niet goed op temperatuur krijgen als de leidingen bevriezen. Daarom adviseren wij u om de deurroosters goed af te plakken aan de binnenkant van de kastdeur. Dit zorgt ervoor dat er geen koude wind in de kast terecht komt en voorkomt dat de leidingen bevriezen. In de meterkast zit ook een verwarmingselement van de warmteafleverset. Controleer of de stekker van het verwarmingselement in het stopcontact zit.

Heeft u vorstschade?
Zijn er leidingen bevroren? Het is belangrijk voorzichtig om te gaan met bevroren waterleidingen en te voorkomen dat er een breuk in de leiding ontstaat. Heeft u vragen of wilt u een melding doorgeven van bevroren leidingen? U kunt contact met ons opnemen via telefoonnummer: 088 25 20 100.

Let op: voorkomen is altijd beter. Als u uw woning niet heeft verwarmd, bent u zelf verantwoordelijk voor de kosten voor het repareren of ontdooien van uw leiding of watermeter, zoals ook afgesproken met u in de huurovereenkomst. Denkt u er ook aan dat als u in de woning waterschade heeft, u dit direct bij uw verzekeraar moet melden.

Deel deze pagina