Vrijwilligers in het zonnetje gezet

Publicatiedatum: 27-12-2021

Enthousiaste leden van flatteams, bewoners- en tuincommissies en andere vrijwilligers in de wijken. Intermaris kan niet zonder ze. Medehuurders ook niet. Samen zetten zij zich in voor een fijne woonomgeving. Daarom zetten wij deze toppers (356!) deze week in het zonnetje. Van Hoorn tot Purmerend en Monnickendam was het voelbaar: wederzijdse waardering!

Het jaarlijkse vrijwilligersuitje kan helaas opnieuw niet doorgaan. Daarom bedachten we een corona-proof bedankje: een waardebon. Hiermee kunnen zij in de stad zelf iets leuks kopen. Alle medewerkers van Team Leefbaarheid gingen langs de deuren om deze te overhandigen. Wij liepen even mee met Giorgio Held. Hij is wijkconsulent in Purmerend.

Waardering maakt blij
We spreken af in het kantoor van Intermaris. Verschillende medewerkers sorteren de gevulde enveloppen op wijk en straat. Collega Bart Ruwers gaat net de deur uit, een stapeltje enveloppen stevig in zijn hand. “Ik probeer het uitdelen zo goed mogelijk te combineren met mijn normale werk, maar ik rij er ook graag een paar extra rondjes voor, hoor!” Hij heeft er zin in. “Vorig jaar kregen we zo veel leuke reacties. Iederéén wordt toch blij van een beetje waardering?”

Nieuwe plantenbakken
Als Giorgio er klaar voor is, lopen we naar wooncomplex Juno, schuin aan de overkant. We vallen met onze neus in de boter: meneer en mevrouw Mortier zijn juist bezig met de bloembakken voor de hoofdingang. “Deze bakken zijn lek! Morgen krijgen we nieuwe. Intermaris en de gemeente hebben dat voor ons geregeld. Nu redden wij zo veel mogelijk planten”, vertelt mevrouw. Meneer neemt de enveloppe in ontvangst. “Geweldig, dankjewel!”. Giorgio lacht: “Nou… júllie bedankt!”

“Daar doe je het voor!”
We lopen het woongebouw in en bellen aan bij mevrouw Van der Weide. Zij is al vanaf de oplevering in 2010 lid van de bewonerscommissie. Ook zij is aangenaam verrast door de woorden van Giorgio en de enveloppe. “Maar ik vind het heerlijk om te doen hoor! Ik hou er niet van om langs de zijlijn toe te kijken. Klagen heeft geen zin, actie ondernemen wel. En Intermaris ondersteunt ons hierbij. Er gebeuren goeie dingen. We maken steeds weer mensen blij. Daar doe je het voor!”

 

Deel deze pagina