Geen objecten gevonden

Werkzaamheden Graeffweg van start: 19 nieuwe sociale huurappartementen 

Publicatiedatum: 18-03-2021

Aan de Graeffweg is de bouw van 19 sociale huurappartementen van start gegaan. Woensdag 17 maart werd de eerste paal van het gebouw geslagen door aannemer Mercuur Bouw uit Volendam.

De woningen zijn volgens de planning in het eerste kwartaal van 2022 klaar. Met de bouw van de appartementen wil Intermaris tegemoet komen aan de grote vraag naar betaalbare huurappartementen in de stad. 

Duurzaam en gasloos 
Het woongebouw bestaat uit 15 tweekamerappartementen en 4 driekamerappartementen van 58 tot 71m2. De woningen zijn aardgasvrij en voorzien van zonnepanelen. Iedere woning heeft een eigen fietsenberging. Het gebouw heeft een lift, waardoor het geschikt is voor zowel starters als senioren. Aan de voorkant van het gebouw komt een parkeerplaats.  

Op het terrein wordt in een apart pand ook Medisch Centrum De Graeff ontwikkeld, een modern zorgcentrum met huisartsen, een apotheek en paramedische zorg. Intermaris werkte intensief samen met het centrum aan de inrichting van het gebied. 

Grote vraag 
In Purmerend is grote vraag naar kleinere en betaalbare huurappartementen. ‘We zien al jaren een toename van het aantal een- en tweepersoonshuishoudens dat een woning zoekt’, aldus Han Leurink, directeur Wonen & Vastgoed. ‘Dat zijn zowel starters op de woningmarkt als senioren die graag willen verhuizen uit hun te grote eengezinswoning. We bouwen de komende jaren daarom vooral veel kleinere appartementen waarmee we deze twee doelgroepen kunnen bedienen.’ 

‘Bij de senioren geldt dan ook nog een keer dat ze een woning leeg achterlaten, die we weer kunnen verhuren aan een gezin’, gaat Leurink verder. ‘Met deze relatief kleine appartementen bedienen we uiteindelijk dus ook gezinnen die op zoek zijn naar een passende woning. Op deze manier proberen we de woningmarkt, die muurvast zit, weer in beweging te krijgen.’  

Naast deze 19 appartementen ontwikkelt Intermaris nog meer woningen in Purmerend. De komende 10 jaar verwacht Intermaris ongeveer 1.800 nieuwe woningen in Purmerend te realiseren.  

Verhuur 
De 19 woningen worden vanaf het najaar 2021 verhuurd via Woonmatch. Om in aanmerking te komen moeten belangstellenden ingeschreven staan bij Woonmatch

 

Deel deze pagina