Geen objecten gevonden

Wheermolen-Oost in beweging

Publicatiedatum: 09-11-2018

Intermaris vernieuwt maar liefst 12 flats in Wheermolen-Oost in Purmerend. De woningen zijn sterk verouderd. Door te renoveren maken we ze weer eigentijds, energiezuinig en betaalbaar. Sommige flats worden gesloopt en vervangen door nieuwbouw met meer woningen. Dat is hard nodig in Purmerend. De totale vernieuwing neemt circa tien jaar in beslag.

Op dit moment werkt een projectteam aan een renovatieplan voor de Rudolf Garrelsflat. Daarnaast zijn we samen met de huurders op zoek naar een aannemer voor de uitvoering ervan. Deze zal ook de andere renovatieflats in Wheermolen-Oost aanpakken. De partij met het beste aanbod krijgt het werk. Dit hangt af van prijs, kwaliteit, ervaring met renovatie van galerijfats in bewoonde staat en hoe ze gaan communiceren met de bewoners.

Energiebesparende maatregelen
Elke flat krijgt zijn eigen aanpak. Veel werkzaamheden voeren we overal uit, zoals schilderen, asbest verwijderen en energiebesparende maatregelen toepassen. Nieuwe kozijnen, isolatieglas en nieuwe balkon- en voordeuren verbeteren het energielabel tot minimaal B. Hierdoor dalen de energiekosten.

Sloop-nieuwbouw Lage Gouwzee
Op de plek van de Lage Gouwzee-flat komt nieuwbouw terug. Hoe dat eruit gaat zien is nog onbekend. Daarvoor werken we eerst samen met de gemeente Purmerend aan een ontwikkelplan. In oktober ondertekenden we hiervoor samen een intentieovereenkomst.

Inspraak voor huurders
Dit globale ontwikkelplan vormt straks de basis voor het stedenbouwkundig plan van Wheermolen-Oost. Daarin komt te staan hoeveel woningen er komen en van welk type. Waar hoogbouw komt en waar laagbouw. Waar ruimte is voor groen en speelplekken. En wat dit betekent voor de inrichting van wegen, fietspaden en parkeren. Alle bewoners, organisaties en ondernemers in Wheermolen-Oost krijgen de kans om te reageren op de plannen.

Deel deze pagina