Woningen Evenaar aan het Noorderlicht later opgeleverd

Publicatiedatum: 03-09-2021

In de wijk Grote Waal in Hoorn bouwt Intermaris in totaal vijf nieuwe woongebouwen. De nieuwe woningen hebben hun voordeur aan de straat Noorderlicht. Het eerste blok, de Komeet, is inmiddels bewoond. De huurders van het tweede blok, de Evenaar, zouden in september de sleutel krijgen. Deze planning gaan we niet halen. Het verwarmingssysteem WKO (warmte en koude opslag) is nog niet klaar.

De werkzaamheden aan het WKO-systeem duren langer dan verwacht
Het WKO-systeem zorgt voor de verwarming van de woning en voor warm water in de keuken en douche. De werkzaamheden rondom dit systeem zijn nog niet klaar en duren langer dan verwacht.

Systeem goed inregelen
Wij willen dat huurders in de toekomst geen of zo min mogelijk problemen met het systeem ondervinden. Daarom proberen we het systeem zo goed mogelijk in te regelen. En dat lukt het beste als de woningen leeg zijn. We willen namelijk niet dat de bewoners tijdens de werkzaamheden in de kou komen te zitten of geen warm water hebben. Of dat ze thuis moeten blijven als we werken aan het systeem in de woning.

Nog geen nieuwe datum van oplevering
We weten nog niet precies wanneer de huurders van de Evenaar de sleutel kunnen krijgen van hun nieuwe woning. Wij weten wel dat dit niet voor 1 november 2021 is. Het kan later dit jaar zijn, maar de kans bestaat dat het in de eerste maanden van 2022 plaatsvindt. Huurders die daar niet op willen wachten kunnen hun inschrijving voor de Evenaar annuleren. Wij zorgen ervoor dat hun inschrijfjaren op Woonmatch West-Friesland behouden blijven.

 

Deel deze pagina