Geen objecten gevonden

Woonlasten huurders Molenbuurt Purmerend dalen door 128 zonnepanelen

Publicatiedatum: 29-08-2016

PURMEREND - Met de oplevering van 40 woningen aan de Paltrokmolen rondt woningcorporatie Intermaris het verduurzamingsproject Duurzaam wonen af in de Molenbuurt in Purmerend. Intermaris isoleerde de daken en de vloeren en plaatste in totaal 128 zonnepanelen. Goed voor het milieu en het wooncomfort en ook de energierekening van de bewoners ziet er straks zonniger uit.

  

Naast het isoleren van de woningen en het plaatsen van zonnepanelen gaven we ook opdracht aan aannemer Wit Wognum om onderhoudswerkzaamheden uit te voeren. Op de geïsoleerde daken liggen nieuwe dakpannen en zijn nieuwe dakdoorvoeren geplaatst. En de corporatie liet de asbesthoudende panelen bij de kozijnen verwijderen.  

Onderdeel van Duurzaam Masterplan
Voor de zomervakantie werden 20 seniorenwoningen aan de Stellingmolen, Wipmolen en Weidemolen al duurzaam opgeleverd. Intermaris streeft er naar in de komende jaren zo veel mogelijk woningen energiezuinig te maken en startte daarom in 2015 het project Duurzaam wonen. In drie jaar tijd renoveren we maar liefst 2.500 woningen. 1.500 krijgen een B-label en 1.000 een A-label. Daarmee is Intermaris een van de actiefste 'duurzame' corporaties van Nederland.
 
Samen met de bewoners naar zuiniger wonen
2.500 woningen 'duurzaam' opknappen is een enorme klus. Om dit in goede banen te leiden, geeft Intermaris de bewonerscommissies een belangrijke stem. De bewonerscommissie van de Paltrokmolen nam het initiatief om gezamenlijk te kijken naar energiebesparende maatregelen. Door regelmatig te overleggen en te evalueren stijgt de efficiency van de technische teams én ondervinden de huurders minder overlast. En natuurlijk profiteren zij uiteindelijk van een lagere energierekening.

Deel deze pagina