Geen objecten gevonden

Woonlasten huurders Venenlaankwartier dalen door 744 zonnepanelen

Publicatiedatum: 25-07-2016

HOORN - Met de oplevering van 171 woningen in het Venenlaankwartier in Hoorn rondt woningcorporatie Intermaris fase 2 van een grootscheeps verduurzamingsproject af. Er zijn vloeren, gevels en daken geïsoleerd, nieuwe kozijnen met HR++ glas aangebracht, CV-ketels vervangen en badkamerventilatoren aangebracht. Bovendien kregen veel woningen zonnepanelen. Al deze maatregelen leiden tot een daling in de woonlasten.


Onderdeel van Duurzaam Masterplan
Intermaris streeft er naar in de komende jaren zo veel mogelijk woningen energiezuinig te maken en startte daarom in 2015 het project Duurzaam wonen. In drie jaar tijd renoveert de corporatie maar liefst 2.500 woningen. 1.500 krijgen een B-label en 1.000 een A-label. Daarmee is Intermaris een van de actiefste 'duurzame' corporaties van Nederland. 

Samen met de bewoners naar zuiniger wonen
2.500 woningen 'duurzaam' renoveren is een enorme klus. Om dit in goede banen te leiden, geeft Intermaris de huurdersverenigingen een belangrijke stem. Door regelmatig te overleggen en te evalueren stijgt de efficiency van de technische teams én ondervinden de huurders minder overlast. En natuurlijk profiteren zij uiteindelijk van een lagere energierekening.  

Na de bouwvak meteen weer door
De oplevering van 171 woningen sluit de tweede fase af. Maar na de bouwvak gaat aannemer ToekomstGroep uit Andijk meteen weer door met de laatste 37 woningen in de wijk. Eind november zijn alle 296 woningen klaar en liggen er in totaal 744 zonnepanelen op de daken. 

Besparen op elektriciteit met zonne-energie
Bewoners van de Mecklenburgstraat zijn blij met de energiebesparende maatregelen: "Iedereen die hier komt zegt hetzelfde: wat is jullie straat mooi geworden! Over de aanpak niets dan lof. De bouwvakkers hielpen ons goed. Een kopje koffie en een vriendelijk woord zorgen voor een goede verstandhouding. En we zijn natuurlijk heel blij met de energiebesparing. Op ons dak liggen nu acht zonnepanelen. Sindsdien is de meter al 200 kilowattuur teruggedraaid!"

Deel deze pagina