Geen objecten gevonden

Zonlicht zorgt voor verwarming Avondlicht

Publicatiedatum: 15-07-2016

HOORN - De cv-installaties van twee van de vier gebouwen van Avondlicht waren toe aan vervanging. Gedurende de zomermaanden lieten we deze vervangen. Meteen een mooie kans om duurzame maatregelen toe te passen. De nieuwe warmtepomp en 231 zonnepanelen op het dak van de Ooster- en Westerpoort zorgen samen voor een energiebesparing van ca 25%.

Duurzame maatregelen
Kropman Installatietechniek B.V. voert de werkzaamheden uit. Beide cv-installaties worden wegens ouderdom en energievreten vervangen. Op het dak staat een nieuwe warmtepomp. Dit apparaat haalt energie uit de buitenlucht om het water van de cv-installatie te verwarmen, vergelijkbaar met de werking van een koelkast. De elektriciteit voor de warmtepomp wordt voor een deel opgewekt door zonnepanelen. De gebouwen zijn daarom voorzien van 231 zonnepanelen. De energie die wordt opgewekt door de warmtepomp wordt gebruikt om de appartementen van warmte en warmwater te voorzien. De nieuwe cv-ketels zorgen er daarnaast voor dat er altijd voldoende warmte geleverd wordt en het warmwater voldoende warm is.

Overlast
Opzichter IJsbrand, Intermaris: ‘Mede door de zomerperiode waarin zij geen verwarming gebruiken, merken de bewoners weinig van de werkzaamheden. Behalve dan de aanwezigheid van werklieden en af en toe groot materieel dat langskomt.’

Deel deze pagina