40 jaar huren op één adres: bloemen!

Publicatiedatum: 10-05-2021

40 jaar huren op één adres: bloemen!

Mevrouw Bierling-Trok krijgt bloemen uitgereikt van Robin Oud, Medewerker Leefbaarheid.

“Dat verdient een bloemetje? Het is toch geen verdienste? Wij wonen hier gewoon lekker!” Mevrouw Wortel is zeer verrast door de bloemen van Intermaris. Ze woont veertig jaar in dezelfde woning. En zo hadden we nog 84 jubileumhuurders in de regio Hoorn, Purmerend en Monnickendam. Ze kregen allemaal een mooie bos bloemen.

In de Korenmolen in Hoorn was het helemaal raak. Hier wonen wel twaalf huurders sinds 1981 op hetzelfde adres. Al wisselde de gezinssamenstelling natuurlijk wel. Zo ook bij mevrouw Bierling-Trok (92).

Iedereen was nieuw hier
“Hiervoor woonden wij in Amsterdam, met acht buren op een trap. Prima naar het zin. Maar toen verhuisde onze dochter naar een woning met een tuin, in Hoorn. Dat wilden wij ook wel! Dus hup, wij erachteraan. Mijn man vond het meteen heerlijk, die rust. Ik moest erg wennen. We hebben zelfs nog gedacht om terug te keren, maar geen enkele woning kon tippen aan deze. Dus bleven we. Het buurtje was ook gezellig. Alle woningen waren net opgeleverd, dus iedereen was nieuw hier. Twee jaar geleden overleed mijn man. We waren bijna zeventig jaar getrouwd. Ik ben blij dat ik zo dicht bij mijn dochter woon. We eten elke dag samen. En terug naar Amsterdam? Nee joh. Mijn woning is net helemaal opgeknapt!”

Tuin nog altijd heerlijk
Een paar huizen verderop wonen Gerrit (73) en Greet (67) Wortel. Ook zij waren verrast door de bloemen. “Ja, je staat niet elke dag stil bij je woonjaren”, reageert Greet. Snel haalt ze Gerrit uit de tuin. “Daar woon ik zo ongeveer”, lacht hij. “De tuin was in 1981 ook de reden om voor deze woning te kiezen. We belden Intermaris op en binnen een week was het geregeld! Andere tijden…” Het echtpaar had al een zoon en kreeg aan de Korenmolen een dochter. Greet: “Het is altijd een leuke buurt gebleven. We lopen de deur niet bij elkaar plat, maar als het nodig is helpen we elkaar.” Het stel heeft nooit gedacht aan verhuizen. Gerrit: “Pas geleden is ons huis gerenoveerd, van isolatie onder de vloer tot zonnepanelen op het dak. Wij gaan hier nooit meer weg!”

 

Deel deze pagina