Geen objecten gevonden

Koppelservice BurenHulp gaat nog minstens 1 jaar door

Publicatiedatum: 10-12-2021

De website BurenHulp.intermaris.nl bestaat één jaar. Het is een groot succes! Hier zijn al meer dan honderd mensen gekoppeld aan behulpzame buurtjes. Er zijn zelfs vriendschappen ontstaan. Zo veel mooie verhalen! Dat smaakt natuurlijk naar meer. Daarom gaan we de samenwerking voortzetten. Suzanne Bormann (Intermaris) en Norma Stapel (VrijwilligersNH) zijn de drijvende krachten. Ze blikken terug en kijken vooruit.

Norma vraagt meteen of Suzanne al heeft gehoord over de laatste match. “Een dame belde ons omdat de lamp in haar toilet stuk was. Haar man lag in het ziekenhuis en zelf durfde ze het keukentrapje niet op. Daarop gaven wij een buurjongen een seintje. Nog dezelfde dag verwisselde hij het bolletje even. De vrouw belde meteen weer terug: ze was superblij!”

Kleine moeite, groot plezier
Dit laat precies de kracht van BurenHulp.intermaris.nl zien. Het werkt eenvoudig, het is betrouwbaar en iedereen wordt er blij van. Suzanne: “Wat de ene buurtbewoner niet lukt, kan voor de andere een kleine moeite zijn. Je moet het alleen maar net van elkaar weten. Dáár zorgen wij nu voor. Een lampje vervangen, boodschapje doen of de tv instellen: als behulpzame buur maak je al snel iemand gelukkig.”

Ook fijn voor naasten
Het geeft de helpers veel voldoening, merken de medewerkers van BurenHulp. Soms reiken de effecten nog verder. Zo belde er een meneer die zich zorgen maakte om zijn mindervalide schoonmoeder in Purmerend, terwijl hij haar niet vaak kan bezoeken. Dankzij BurenHulp komt er nu iemand uit haar wooncomplex af en toe langs. Dat maakt de vrouw blij en geeft haar schoonzoon een gerust gevoel.

Van eenzaamheid naar vriendschap
Zo helpt BurenHulp ook tegen eenzaamheid. Dat maak het extra mooi, vindt Norma. “Er rust toch een taboe op eenzaamheid. Mensen moeten weten dat het niet erg is om ons te bellen als zij zich eenzaam voelen. Voor dit soort aanvragen hebben we achttien helpers klaarstaan! Zij gaan graag even samen wandelen, koffie drinken of een boodschapje doen. Hierdoor zijn zelfs al vriendschappen ontstaan.”

100% van de matches geslaagd
De vliegende start laat zien dat er behoefte aan is. Het helpt ook dat dit platform van Intermaris en VrijwilligersNH is. “Dat wekt direct vertrouwen”, vertelt Suzanne. “Daarnaast vinden mensen het fijn dat je ons ook gewoon kunt bellen. En wij doen alles persoonlijk. Of de aanvraag nu via de website of telefonisch binnenkomt, wij kiezen zelf een geschikte hulpaanbieder uit de kaartenbak. Die polsen we ook vooraf. Door deze zorgvuldige aanpak hebben we nog geen mismatch gehad!”

 

Mensen waarderen onze persoonlijk aanpak

Nog minstens een jaar door
De medewerkers van BurenHulp krijgen alleen maar positieve reacties. Zelfs andere woningcorporaties informeren naar het idee. Reden voor Intermaris en VrijwilligersNH om de pilot te verlengen met minstens nog een jaar. Norma: “We zien veel groeimogelijkheden. Onze bekendheid wordt steeds groter. We gaan met nog meer zorg- en hulppartijen samenwerken. En we zijn benieuwd naar een periode zonder coronamaatregelen. Als het nú al zo’n succes is..!”  

Meer weten?
Website
: BurenHulp.intermaris.nl
E-mail: infovrijwilligersnhnl
Telefoonnummer: 0229 - 57 64 16 (elke werkdag van 9.00 tot 17.00 uur)

 

 

 

Deel deze pagina