Tips om uw huis koel te houden deze zomer

Publicatiedatum: 31-05-2021

 

Het warme weer komt er weer aan. En dat betekent dat niet alleen de temperatuur buiten, maar ook in de woning stijgt. Wat kunt u doen om uw woning koel te houden? Wij geven u graag een paar tips!

Vijf tips voor een koelere woning

  • Houd de zon zo vroeg mogelijk buiten. Doe de gordijnen dicht of de zonwering naar beneden. Zonwering aan de buitenkant van het raam werkt het beste.
  • Doe de ramen en deuren overdag dicht. Zo houdt u de warmte buiten. Roosters kunnen openblijven, want het is wel belangrijk om te blijven ventileren.
  • Zet ’s morgens vroeg en ’s avonds, als het buiten koel is, de ramen en deuren tegen elkaar open. Zo waait het lekker door. Let wel op, want inbrekers vinden open ramen en deuren ook interessant.
  • Niet alleen lampen, maar bijvoorbeeld ook de computer en televisie geven warmte af. Gebruik deze daarom zo weinig mogelijk.
  • Heeft u een tuin? Dan is het goed om te weten dat tegels veel warmte vasthouden. Dus hoe minder tegels en hoe meer groen, hoe beter. Daarnaast zorgen gras en planten in uw tuin ook dat het regenwater beter wordt opgevangen.

Besluit u om een airco aan te schaffen?
Dan is het goed om te weten dat er een aantal regels zijn. Op deze pagina leest u de voorwaarden voor het plaatsen van een mobiele en een vaste airco.

 

Deel deze pagina