Vierluik Westfriese Hof klaar

Publicatiedatum: 11-06-2021

Vierluik Westfriese Hof klaar

Kunstenaar Collin van der Sluijs (links) en Jill Mesken (rechts), projectleider Planmatig Onderhoud Intermaris.

Het vierluik van kunstenaar Collin van der Sluijs op de flats aan het Westfriese Hof is klaar. De muurschilderingen zijn te zien op de gevels van de dertien meter hoge gebouwen. In het kunstwerk zijn de vier seizoenen zichtbaar in de kleur en levensloop van de flora en fauna. De afbeeldingen verwijzen naar het Markermeer.

Beeldverhaal in vierluik vastgelegd
De kunstwerken op de vier flats vertellen samen een beeldverhaal. Op de eerste flat staat de oeverzwaluw, kijkend naar rechts, de toekomst in. Daarnaast is een oever te zien als een verwijzing naar de aanlegplaats voor de scheepvaart in Hoorn. Op de tweede flat staat een houten vat met planten die daaruit groeien. Dit staat symbool voor de groei van de handel in Hoorn. Op de derde gevel staat een Canadese gans en op de vierde een merel. Vogels die veel voorkomen in dit gebied. De kunstenaar Collin van der Sluijs heeft vier weken aan de kunstwerken gewerkt.

Verfraaiing van de toegangsweg naar het centrum van Hoorn
Samen met bewoners en partners werkt Intermaris aan het verbeteren van de leefbaarheid in wijken. Deze muurschilderingen maken de wijk aantrekkelijker en dat heeft een positief effect op de leefbaarheid.

 

Deel deze pagina