D' Groene Citer

Kenmerken

Locatie:
Purmerend
Wijk:
Wheermolen-Oost
Soort project:
Renovatie
Aantal woningen:
144
Status:
In uitvoering
Aannemer:
Hemubo
Architect:
DOOR architecten
Planning:
Start werkzaamheden eind 2023

Samen met bewoners en de gemeente Purmerend werken we aan een nieuw Wheermolen-Oost. De komende tijd worden er verschillende gebouwen in de wijk gerenoveerd en nieuw gebouwd. D' Groene Citer is na D' Rode Garrels, D' Blauwe Gouwe en D’ Grote Frank, als vierde flat aan de beurt om gerenoveerd te worden.

Volg ook de andere plannen in de wijk op de website www.wijwheermolen.nl 

Bewoners vormen de basis van de Bewonerscommissie D’ Groene Citer
Samen met de Bewonerscommissie heeft Intermaris het Basis Sociaal Plan Renovatie doorgenomen en de werkzaamheden besproken. Aannemer Hemubo startte  begin november 2023 met de renovatie van de eerste woningen. Het installatiewerk is bij alle woningen klaar. Meer dan de helft van de flat is voorzien van nieuwe kozijnen. 

Bewoners blijven tijdens de renovatie in hun woning wonen
Bewoners van de flat kunnen tijdens de renovatiewerkzaamheden in hun woning blijven wonen. Aannemer Hemubo heeft veel ervaring met het renoveren van woningen waarbij bewoners nog in hun woning wonen.  

Nieuwe invulling plint
De plek waar nu de garages zijn, noemen we de plint. We willen graag meer levendigheid op deze plek. Op dit moment onderzoeken we de mogelijkheden. Er komen geen nieuwe woningen voor de flat.

Moswand
Op de zijkant van het gebouw hebben we een proef met een moswand. Gemeente en Intermaris werken samen aan een gezonder en groener Wheermolen-Oost. Intermaris wil kijken of zij meer kan bijdragen aan het vergroenen van haar flats. Mos is nog nooit eerder op deze manier, op zo’n grote muur, in Nederland geplaatst. De eerste voorbereidingen zijn getroffen. We moeten nog even geduld hebben voordat de hele wand bedekt is met mos.

Heeft u vragen of opmerkingen?
Wij horen het graag! Stuur een e-mail naar wheermolenoost@intermaris.nl.

Voor het laatst bijgewerkt: 06 juni 2024

Veel gevraagd over Renovatie en verduurzamen

Ik heb een vraag over de renovatie van mijn woning

Algemeen

Neem hiervoor contact met ons op.