Glazenwagen

Kenmerken

Locatie:
Hoorn
Wijk:
Risdam-Zuid
Soort project:
Verduurzaming
Status:
In uitvoering
Aannemer:
Van der Leij
Architect:
BBHD
Planning:
Start werkzaamheden 2022
Huurcategorie:
Sociale huur

 

Samen met aannemer Van der Leij verduurzamen we de woningen in de Glazenwagen. Na de verduurzamingswerkzaamheden zijn alle 87 woningen klaar voor de toekomst! Zo krijgen de woningen onder andere kunststof kozijnen met HR++ glas. We voeren groot onderhoud uit aan het dak. En de bewoners koken na de werkzaamheden elektrisch. Tijdens de verduurzamingswerkzaamheden blijven de bewoners in hun woning wonen.

Persoonlijke huisbezoeken
Wij vinden het belangrijk dat bewoners weten wat zij kunnen verwachten van de verduurzaming. Ruim voor de start van het werk bezochten we samen met aannemer Van der Leij alle bewoners. Tijdens de huisbezoeken beantwoordden we veel vragen van bewoners. Voordat de aannemer start met het werk in de woning volgt er een tweede huisbezoek. Dan bespreekt de aannemer wat ze gaan doen en wat de bewoner kan verwachten aan overlast.

99 procent van de bewoners stemde in met het Verduurzamingsvoorstel
Dit voorstel maakten we samen met de Meedenkgroep. In het Verduurzamingsvoorstel staan de verduurzamingswerkzaamheden in en om de woning uitgelegd. Ook bevat het voorstel het Sociaal Plan. En staat er beschreven welke extra afspraken wij maakten met de Meedenkgroep en Van der Leij.

83 procent van de bewoners kiest voor zonnepanelen op het dak
Daarom plaatsen we voor iedere woning vier zonnepanelen op het dak. Huurders betalen hiervoor een vergoeding via de servicekosten. Met zonnepanelen op het dak hebben huurders straks een eigen energiebron aan huis. Hiermee besparen ze op de energierekening.

Het werk aan de woningen is gestart
Blok 1 krijgt als eerste een nieuwe voor- en achterpui met kunststof kozijnen en HR++ glas. Tegelijk start de aannemer bij blok 5 en 6 met het werk aan het dak. Het elektrawerk in de woningen startte al eerder. Het woongebouw is voor de zomer van 2023 klaar voor de toekomst! 

De Meedenk- en Klankbordgroep vertegenwoordigt alle bewoners van het gebouw
We betrekken beide groepen bij de uitvoering van het werk. Regelmatig komen we bij elkaar voor overleg.

Heeft u vragen of opmerkingen?
Wij horen het graag! Stuur een e-mail naar duurzaamwonen@intermaris.nl.

Voor het laatst bijgewerkt op: 23 februari 2023